Λάρνακα: Τρεις Αμερικανοί τουρίστες ξυλοφόρτωσαν 61χρονο ταξιτζή

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας παρουσιάζονται σήμερα τρεις Αμερικανοί υπήκοοι για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης, οι οποίοι συνελήφθηκαν σχετικά με επίθεση εναντίον οδηγού ταξί στη Λάρνακα.

Από την επίθεση ο οδηγός ταξί, 61 χρόνων, νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ύστερα από την επίθεση που δέχθηκε από τους τρεις άνδρες, τους οποίους μετέφερε με το ταξί του από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 18.15 καταγγέλθηκε στην ΑΔΕ Λάρνακας από οδηγό ταξί, από χωριό της επαρχίας Λάρνακας, ότι 15 λεπτά νωρίτερα παρέλαβε από το αεροδρόμιο Λάρνακας τρεις άνδρες και μία γυναίκα Αμερικανούς υπηκόους για να τους μεταφέρει σε ξενοδοχείο της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τα τέσσερα άτομα συμπεριφέρονταν απρεπώς και παρενοχλούσαν τον οδηγό. Ο οδηγός του ταξί λόγω της συμπεριφοράς τους σταμάτησε στη Λεωφόρο Αρτέμιδος για να τους κατεβάσει από το αυτοκίνητο, αφού αυτό ζητούσαν, ωστόσο οι τέσσερις επιβάτες αρνήθηκαν να αποβιβαστούν από το όχημα.

Ενώ ο οδηγός προσπαθούσε να τους παραδώσει τις αποσκευές τους, οι τρεις επιβάτες του επιτέθηκαν χτυπώντας τον στο κεφάλι και στο σώμα ενώ ένας από αυτούς άρπαξε από τον 61χρονο τα κλειδιά του ταξί και τα γυαλιά του και τα πέταξε στο δρόμο. Στη συνέχεια οι Αμερικανοί υπήκοοι διέφυγαν πεζοί.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο 61χρονος να τραυματιστεί σοβαρά και να πέσει στο έδαφος. Με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι φέρει κάταγμα κρανίου, υποσκληρίδιο με αιμάτωμα, κεφαλαιμάτωμα και εκδορές.

Η κατάσταση του οδηγού ταξί κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου, ωστόσο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περαιτέρω παρακολούθηση και θεραπεία.