Λάρνακα: Παραδέχθηκε ο υπάλληλος ότι αυτός ήταν τελικά ο… ληστής

Ο 49χρονος υπάλληλος, που εργάζεται στο γραφείο εγγραφών του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, παραδέχθηκε στην Αστυνομία ότι ο ίδιος έκλεψε χθες τα ξημερώματα, τις 4 περίπου χιλιάδες ευρώ, που ήταν προϊόν είσπραξης από τους ασθενείς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι υποψίες της Δύναμης ότι η καταγγελία του 49χρονου από τη Λάρνακα για ληστεία έγινε προκειμένου να καλυφθεί η κλοπή των χρημάτων από τον ίδιο, επιβεβαιώθηκαν όταν τελικά ο υπάλληλος του Νοσοκομείου παραδέχθηκε την ενέργειά του.

Ο 49χρονος που συνελήφθη χθες από την Αστυνομία, ενώ στην αρχή αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην κλοπή, τελικά παραδέχθηκε και υπέδειξε που φύλαξε τα χρήματα που πήρε. Ανέφερε στην Αστυνομία ότι πήρε τα χρήματα γιατί αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Ο συλληφθείς μετά την παραδοχή του κατηγορήθηκε γραπτώς για τα αδικήματα της κλοπής από δημόσιο λειτουργό και δημόσιας βλάβης και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα.

Από τις εξετάσεις και έρευνες της Αστυνομίας προέκυψε επίσης ότι ο 49χρονος δεν συνδέεται με την υπόθεση της διάρρηξης του λογιστηρίου το Νοσοκομείου Λάρνακας και της κλοπής του χρηματοκιβωτίου εντός του οποίου υπήρχαν περίπου 18 χιλιάδες ευρώ. Η κλοπή είχε διαπραχθεί την περασμένη Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου.

Ο 49χρονος είχε καταγγείλει στις 4.30 χθες τα ξημερώματα ότι ενώ βρισκόταν στην εργασία του στο γραφείο εγγραφών του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, άγνωστος άνδρας φορώντας κουκούλα στο κεφάλι εισήλθε στο γραφείο του από πλαϊνή πόρτα.

Ο άγνωστος, προτάσσοντας όπλο, έσπρωξε τον 49χρονο στο έδαφος και τον ανάγκασε να του παραδώσει το ποσό από τις εισπράξεις, δηλαδή 3,980 ευρώ.

Κατά την αξιολόγηση της μαρτυρίας του 49χρονου ηγέρθηκαν υποψίες στην Αστυνομία ως προς τη γνησιότητα της. Από μαρτυρίες άλλων εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λάρνακας, σύμφωνα με την Αστυνομία, αποκαλύφθηκε ότι τελικά ότι ο 49χρονος είναι πρόσωπο με ροπή προς τη μυθοπλασία και έτσι χθες η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του.

Πηγή:ΚΥΠΕ