Λάρνακα: Η “μακρυχέρα” οικιακή βοηθός δεν άντεξε και έβαλε χέρι στο “μέλι” – ξάφρισε χρυσαφικά και 30.000€ από ηλικιωμένη

Οικιακή βοηθός από το Βιετνάμ φέρεται να έκλεψε από ηλικιωμένη, από το Μαρώνι της επαρχίας Λάρνακας, την οποία φρόντιζε τα τελευταία δύο χρόνια, χρυσαφικά και το χρηματικό ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ, και να τα απέστειλε στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μία γυναίκα κατήγγειλε χθες στον Αστυνομικό Σταθμό Ζυγίου ότι από το σπίτι συγγενούς της, ηλικίας 90 χρόνων, η οποία πάσχει από Αλτσχάιμερ, έλειπαν διάφορα χρυσαφικά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, την 90χρονη γυναίκα φρόντιζε τα τελευταία δύο χρόνια οικιακή βοηθός από το Βιετνάμ ηλικίας 30 χρόνων, η οποία την 1η Σεπτεμβρίου εγκατέλειψε την οικία όπου διέμενε με την ηλικιωμένη στο Μαρώνι.

`Υστερα από έρευνες της Αστυνομίας, η 30χρονη εντοπίστηκε στο Ζύγι και από σωματική έρευνα που της έγινε διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή της μία χρυσή καδένα και δύο δακτυλίδια συνολικής αξίας 825 ευρώ, 81 κυπριακές λίρες και 30 δολάρια Αμερικής, για τα οποία δεν κατάφερε να δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις.

Περαιτέρω έρευνες της Αστυνομίας κατέδειξαν ότι τα τελευταία δύο χρόνια η 90χρονη, συνοδευόμενη πάντα από τη Βιετναμέζα, πήγαινε στην τράπεζα και είχε αποσύρει από το λογαριασμό της το ποσό των 40 χιλιάδων ευρώ.

Στην κατοχή της οικιακής βοηθού εντοπίστηκαν αποδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες έχει αποστείλει στο εξωτερικό συνολικά 30 χιλιάδες ευρώ.

Η οικιακή βοηθός συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση. Αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησής της.