Κ.Ε: Το θέμα Βγενόπουλο – Μπουλούτα δεν θα μείνει έτσι – Θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα

Η Νομική Υπηρεσία παρακολουθεί στενά το θέμα και θα λάβει πολύ συγκεκριμένα μέτρα, ανάλογα με τις εξελίξεις, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς να σχολιάσει τα όσα προέκυψαν σε σχέση με το ζήτημα ανάκρισης των Βγενόπουλου και Μπουλούτα από τις ελληνικές ανακριτικές Αρχές.

Χθες οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Ευθύμιος Μπουλούτας αρνήθηκαν να απαντήσουν σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις των ελληνικών ανακριτικών Αρχών και επικαλέστηκαν την αίτηση τους στο Συμβούλιο Εφετών για μη εκτέλεση του αιτήματος δικαστικής συνδρομής, η οποία εκκρεμεί, σε σχέση με τις έρευνες για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ερωτηθείς για το θέμα της ανάκρισης Βγενόπουλου και Μπουλούτα από τις ελληνικές Αρχές, είπε ότι «οι επηρεαζόμενοι άσκησαν ένα ένδικο μέσο που προσφέρεται στην Ελλάδα”.

Πρόκειται, είπε, “για μια προσωρινή κατάσταση πραγμάτων που αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα. Η Νομική Υπηρεσία παρακολουθεί στενά το θέμα και θα λάβει πολύ συγκεκριμένα μέτρα ανάλογα με τις εξελίξεις».