Κύριε Υπουργέ Άμυνας, τι γυρεύουν οι Τούρκικες ντομάτες στα στρατόπεδά μας;

Ελάχιστοι «συγκινήθηκαν» με την αποκλειστική είδηση της σελίδας μας, ότι ντομάτες Τουρκικής προέλευσης προορίζονται για την Εθνική Φρουρά. Ποιος ασχολείται τέτοιες ώρες με τα αγγούρια, τις ντομάτες, ή τις μπανάνες που βρέθηκαν παλαιότερα. Και οι λίγοι που ασχολήθηκαν, το είδαν εθνικά το θέμα.

Θα έπρεπε η είδηση αυτή να ήταν η πρώτη είδηση σε όλα τα μέσα. Όχι γιατί οι Τούρκικες ντομάτες θα διατεθούν στο ίδιο στράτευμα, που μας προστατεύει (υποτίθεται) από τους Τούρκους. Εδώ που φτάσαμε, σε λίγο θα αγοράζουμε και ληγμένες χειροβομβίδες από τους Τούρκους.

Θα έπρεπε να ήταν πρώτη είδηση γιατί ακόμα δεν αντιληφθήκαμε τι εστί οικονομία. Εξακολουθούμε να κυκλοφορούμε σαν τσιγγάνοι να φέρουμε τους μεγάλους επενδυτές, για να αγοράσουν τα εκποιημένα μεταλλαγμένα ακίνητά μας, μπας και σωθεί το αδηφάγο τραπεζικό θεριό.

Παρά να τρέχουμε όλους αυτούς τους επιβήτορες της οικονομίας μας απο πίσω, γιατί δεν αποταθήκατε κ. Υπουργέ Άμυνας σε όλες τις τοπικές οργανώσεις παραγωγών και να κλείσετε συμφωνίες για αποκλειστική παροχή φθαρτών; Και όχι από μια. Από όλες τις οργανώσεις της Κύπρου. Ότι θα εγγυάστε την αγορά συγκεκριμένων ποσοτήτων ετησίως, φτάνει να σας τις παρέχουν. Να προκηρύξετε προσφορές για παροχή αρβύλων στο στρατό, ζωντανεύοντας μια νεκρή επιχείρηση, που κάποτε η Κύπρος παρήγαγε παπούτσια και εξήγαγε. Να προκηρύξετε προσφορές για τις φανέλες, τα εσώρουχα, τις στολές των στρατιωτών. Τα πάντα. Με ξεκάθαρο όρο στις προσφορές ότι τα προϊόντα δεν πρέπει να εισάγονται από τρίτες χώρες μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γιατί αυτός που θα κέρδιζε τη προσφορά, ή θα συνομολογούσε μια συμφωνία με το Υπουργίου, θα πήγαινε στη τράπεζα, θα έπαιρνε χρηματοδότηση με εγγύηση το συμβόλαιο του δημοσίου, θα ξεκινούσε μια βιοτεχνία, στην οποία θα εργοδοτούντο οικογένειες, οι οποίες δεν θα ελάμβαναν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Αυτές οι οικογένειες θα ψώνιζαν, θα πλήρωναν φόρους… Θα κινούσατε οικονομία.

Είσαστε επικεφαλής ενός Υπουργείου με χιλιάδες «πελάτες», σταθερούς, ετησίως. Τους οποίους είστε υποχρεωμένοι να τους ντύνετε, να τους ταΐζετε και να τους ποτίζετε. Έπρεπε να είστε ο πρώτος και καλύτερος πελάτης των Κυπριακών επιχειρήσεων. Όχι των Τουρκικών εισαγωγών; Εκ της θέσεως σας, τόσο εσείς όσο και όλοι οι Υπουργοί θα μπορούσατε να κάνετε πολύ περισσότερα από το να κορδώνετε στις παρελάσεις, στα μνημόσυνα και στις διάφορες άλλες εκδηλώσεις.

Έντιμε κ. Υπουργέ Άμυνας. Δεν θεωρώ οτι συγκαταλέγεσαι στη μεγάλη λίστα με τους πολιτικούς “μουσιαμμάες” που τίποτε δεν κολλά πάνω τους. Έδειξες δείγματα γραφής ότι είσαι έντιμος, δίκαιος και ότι προσπαθείς. Για αυτό άλλωστε και κανένα πολιτικό κόμμα δεν σου επιτέθηκε ακόμα. Δεν έχουν άδικο.

Μπήκες όμως στη πολιτική ζωή του τόπου για να προσφέρεις και αν μπορείς να αλλάξεις λίγο τη σαθρότητα του συστήματος που βιώνουμε σήμερα. Σου δόθηκε η ευκαιρία από την θέση σου ως Υπουργός Άμυνας. Μην επιτρέπεις να μπαίνουν Τούρκικες ντομάτες στο στρατό. Όχι γιατί είναι Τούρκικες. Αλλά γιατί δεν είναι Κυπριακές. Γιατί καταντήσαμε οι στρατιώτες μας να φοράνε Κινέζικα ρούχα, να τρώνε ντομάτες Τούρκικες, κρέατα και κονσέρβες εισαγόμενα και πολύ αμφιβάλλω εάν ακόμα και οι Κυπριακές σημαίες που ανεμίζουν στα στρατόπεδά μας, είναι Κυπριακής προέλευσης.

Σπάρτακος