Κύπρος όπως Ισπανία; Έπονται εξώσεις…Τι προειδοποιεί ο ΠτΔ – Δείτε ενδεικτικό βίντεο

Εικόνες Ισπανίας ενδεχομένως να ζήσουμε τους επόμενους μήνες – μάλλον μετά τις βουλευτικές εκλογές, στη Κύπρο.   Παρά τις διαβεβαιώσεις του προς τις ευάλωτες ομάδες για στήριξη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, έστειλε σήμερα σαφή μηνύματα στους έχοντες κόκκινα δάνεια και κυρίως σε αυτούς που “στρατηγικά” ή παρασυρόμενοι από οργανωμένους, δεν αποπληρώνουν τα δάνεια τους.  “Να λάβουν σοβαρά υπόψη τα νέα εργαλεία που έχουν δοθεί στις τράπεζες” ανέφερε ενδεικτικά ο ΠτΔ. Ακονίζουν μαχαίρια τα διάφορα ταμεία –  Funds που ήδη έχουν εγγραφεί ή δημιουργηθεί στη Κύπρο για αγορά των δανείων.

Της Μαρίας Κωνσταντίνου

Προειδοποιεί για το τι έπεται…

Σαφή προειδοποίηση για τους κατέχοντες κόκκινων δανείων απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του σήμερα το μεσημέρι.”Όσοι στρατηγικά έχουν επιλέξει, ενώ είναι σε θέση να πληρώνουν και διαπιστώνεται ότι τα εισοδήματά τους είναι σταθερά και δεν πληρώνουν, με την ελπίδα ότι θα τύχουν εκπτώσεων, υπάρχουν τα νέα εργαλεία και θα πρέπει να τα λάβουν υπόψη» τόνισε ενδεικτικά ο ΠτΔ, ο οποίος ωστόσο δεν ξεκαθάρισε το πως θα γίνει ο διαχωρισμός των “τίμιων από τους κακούς” δανειολήπτες ….

Υπόσχεται αναδιάρθρωση ως λύση και ανοχή για τους ανέργους…!

Όσον αφορά στις ευάλωτες ομάδες και εκείνους που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε πως «θα υπάρξει μια ευελιξία προκειμένου να μετατραπούν σε βιώσιμα τα δάνεια». Ως προς τούτο, συνέχισε, «ανέλαβε και η Κεντρική Τράπεζα να διευκρινίσει κάποιες των οδηγιών που δημιουργούσαν ή πολλαπλασίαζαν τα προβλήματα από ανησυχίες των υπαλλήλων να προχωρήσουν σε αναδιαρθρώσεις διότι ενδεχόμενα θα ευρέθεντο ενώπιον ποινικών ευθυνών κλπ.»

Κληθείς να στείλει μήνυμα στις ευάλωτες ομάδες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της κρίσης, ο Πρόεδρος είπε ότι «δεν θα πρέπει να ανησυχούν. Θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς ότι όσοι έχουν τον τρόπο να υπηρετήσουν με χαμηλότερες ενδεχόμενα δόσεις έτσι ώστε να καταστούν τα δάνειά τους εξυπηρετούμενα, θα εξυπηρετηθούν». Τέλος για την ευαίσθητη ομάδα των ανέργων, είπε ότι «θα υπάρξει και η ανοχή και η αρωγή από πλευράς του κράτους».

Ακονίζουν μαχαίρια τα… Funds

Έτοιμα να αγοράσουν πακέτα δανείων είναι ταμεία του εξωτερικού που ήδη έχουν εγγραφεί στη Κύπρο αλλά και ταμεία που έχουν δημιουργηθεί από επιχειρηματίες και γνωστούς για τις διάφορες ενασχολήσεις τους… πολίτες, που ήδη ακονίζουν μαχαίρια μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου από τη Κυπριακή Βουλή. Τα ταμεία θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν πακέτα δανείων εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία στη συνέχεια θα μπορούν να εκμεταλλευτούν όπως οι ίδιοι θέλουν.

Και μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πολιτικά κόμματα να υπόσχονται αρωγή και προστασία των ευάλωτων πολιτών και των ανέργων, ωστόσο μέχρι στιγμές οι πλείστες υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν ποτέ, ενώ τα λόγια παρέμειναν δυστυχώς λόγια και μάλιστα του αέρα…

Μακάρι να μη δούμε ποτέ τέτοιες σκηνές στη Κύπρο