Κύπρος του 2015: 12000 οικογένειες δεν έχουν ούτε τα βασικά για το πασχαλινό τραπέζι

Αρκετές είναι οι οικογένειες που κρυβόμενες πίσω από την αξιοπρέπειά τους και μη θέλοντας να ενταχθούν στους καταλόγους των κοινωνικών παντοπωλείων, περνούν αυτές τις μέρες τα δικά τους πάθη, όταν στο τραπέζι τους –εν έτει 2015– δεν έχουν τα απαραίτητα για να σιτιστούν, όπως πρέπει και ζουν στην ανέχεια.

Μόνο τις τελευταίες ημέρες, το Γραφείο του επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανισμών εντόπισε πέραν των εκατό οικογενειών που χρήζουν άμεσης βοήθειας (αυξάνουν τον σχετικά αριθμό σε 12.000).   Ο επίτροπος Γιάννης Γιαννάκη δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «αυτές τις ημέρες έχουμε έρθει σε επαφή με πέραν των εκατό οικογενειών που πραγματικά έχουν ανάγκη και μέχρι σήμερα δεν τους είχαμε στα υπόψη μας.

Είναι τρομερό, άνθρωποι να πεινούν και να μην απλώνουν το χέρι για βοήθεια λόγω διαφόρων παραγόντων, όπως η αξιοπρέπεια, να μη συζητηθούν κ.λπ. Είναι πραγματικά κρίμα».

Μέσα σε αυτές τις οικογένειες, είναι άνθρωποι που έχουν υπέρογκα δάνεια που λόγω απώλειας της εργασίας τους δεν μπορούν να πληρώσουν και φυτοζωούν, άνθρωποι που έχουν προβλήματα υγείας κι ένα σωρό άλλες καταστάσεις που δεν μπορεί να προσλάβει ο νους.

«Μέλημα όλων αυτό το Πάσχα, είναι να είναι παρατηρητικοί για τους γύρω τους κι αν εξακριβώσουν ότι κάποια οικογένεια έχει ανάγκη, να απλώσει το χέρι ή να ειδοποιήσει τους αρμόδιους φορείς για να παράσχουν βοήθεια. Ας δώσουμε μια αγκαλιά αγάπης αυτές τις μέρες του Πάσχα και όχι μόνο, αλλά πάντοτε για να επικρατήσει εκεί που δεν υπάρχει το χαμόγελο και η ελπίδα», είπε ο κ. Γιαννάκη.

Στο μεταξύ, η εκστρατεία «Αγκαλιά Αγάπης» για το Πάσχα συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία κι άρχισε να δίνεται η βοήθεια στις 12.000 οικογένειες που είναι ενταγμένες στο σύστημα βοήθειας των κοινωνικών παντοπωλείων ώστε να έχουν τα απαραίτητα για τις γιορτές του Πάσχα.

Η διανομή των πακέτων βοήθειας θα ολοκληρωθεί μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη. Ο επίτροπος Γιαννάκη ανέφερε ότι στη φετινή εκστρατεία συνέβαλαν σημαντικά διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες που το προσωπικό τους διοργάνωσε συλλογή τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών.