Κυπριακό, μεταρρυθμίσεις εντός της ΕΕ και θέματα ενέργειας στην ατζέντα Αναστασιάδη – Κάμερον

Συνάντηση με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Λονδίνο, όπου μεταβαίνει σήμερα, καθοδόν προς τη Νέα Υόρκη, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη.

Με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας, ο κ. Αναστασιάδης, θα συζητήσει ανάμεσα σε άλλα, την παρούσα φάση των συνομιλιών για το Κυπριακό, ζητήματα που αφορούν μεταρρυθμίσεις εντός της ΕΕ, τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Βρετανίας, καθώς και θέματα ενέργειας.

Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με μέλη της κυπριακής ομογένειας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει από το Λονδίνο για τις ΗΠΑ στις 19 Σεπτεμβρίου. Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύει και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στις 26 Σεπτεμβρίου η συνάντηση Αναστασιάδη

Μπαν Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού. Ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος επίσης θα συναντηθεί με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, αναμένεται στη Νέα Υόρκη στις 28 Σεπτεμβρίου, για να συμμετάσχει σε σύνοδο της Οργάνωσης Ισλαμικής Διάσκεψης.