Κυνηγετική ανωριμότητα με κυβερνητική αδιαφορία

Λάβετε επί τέλους μέτρα. Σταματήστε όλοι εσείς οι υπεύθυνοι, που σε τελική ανάλυση αποδεικνύεστε τελείως ανεύθυνοι, να σφυρίζετε αδιάφορα και να παρακολουθείτε με ανοιχτό το στόμα περιστατικά, όπως οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Πάφο.

Ακούσαμε τον Υπουργό Εσωτερικών να δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα σε όσους έπαθαν ζημιά.

Μπορεί αυτή τη φορά οι πυρκαγιές να μην τέθηκαν κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής εξόρμησης.

Είναι γεγονός, όμως, ότι ο μήνας Αύγουστος είναι ο μήνας με την μεγαλύτερη επικινδυνότητα.

Οι καλοκαιρινοί θερινοί μήνες πρέπει ν΄ απαγορευτούν για το κυνήγι και ας δυσαρεστηθούν οι κυνηγοί.

Δεν έχουν όλοι την ίδια συνείδηση, ούτε σκέπτονται με τρόπο, που να προφυλάσσει την πατρίδα από ανευθυνότητες, που στοιχίζουν πολύ ακριβά σε όλους.

Έχουμε τους ασυνείδητους με τα τσιγάρα, που δεν διορθώνονται, έχουμε αυτούς που καψαλίζουν χόρτα χωρίς να σκέφτονται, τουλάχιστον μπορούμε να μην έχουμε και αυτούς, που σκοτώνουν πουλάκια βάζοντας είτε άθελά τους είτε λόγω βλακείας, φωτιά στο φυσικό περιβάλλον. Τουλάχιστον αυτό μπορεί ν’ αποφευχθεί!

Δεν πρόκειται για αντικυνηγετικό μένος, για να μην παρεξηγηθώ, απλώς δεν μπορώ να δεχθώ ως δικαιολογία, ότι οι πυρκαγιές -οι περισσότερες τουλάχιστον- δεν ξεκινούν από τους κυνηγούς ειδικά περί τα τέλη Αυγούστου, που αρχίζουν οι κυνηγετικές εξορμήσεις και οι θερμοκρασίες μέχρι και τον Σεπτέμβρη παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Η κυνηγετική ανωριμότητα με την τεράστια επικινδυνότητα που τη διακρίνει δεν πρέπει να αφήνεται και «δεν πειράζει».

Πρέπει να μπει ένας φραγμός ένα τέλος στο Αυγουστιάτικο κυνήγι, διότι το περιβάλλον που καίγεται δεν ανήκει μόνο στο κυνηγούς ανήκει σε όλους μας και το θέλουμε πράσινο.

Κρατίνος