Κυβέρνηση: Η κυπριακή οικονομία έχει εξέλθει από την ύφεση – η μόνη που το βλέπει…

Την εκτίμηση ότι η κυπριακή οικονομία έχει εξέλθει από την ύφεση και ότι το 2015 θα κλείσει με πραγματική ανάπτυξη, εξέφρασε σήμερα η Κυβέρνηση δια του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου.

Σε δηλώσεις του στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενημερώθηκε σήμερα για την εξαμηνιαία έκθεση δημοσιονομικής πολιτικής και πως αυτό που είναι σημαντικό και πρέπει να καταγραφεί είναι ότι τόσο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, όσο και κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015, έχει καταγραφεί επισήμως ανάπτυξη στην κυπριακή οικονομία της τάξης του 1% σε σχέση με 0,4% που προβλεπόταν κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2015 και σε αντίθεση με όλες τις προβλέψεις, εσωτερικές αλλά και εξωτερικές διεθνών οργανισμών.

«Εκείνο που είναι πολύ σημαντικό να λεχθεί είναι ότι με βάση τη διεθνή οικονομική πρακτική που ακολουθείται επισήμως, όταν μια οικονομία καταγράψει ανάπτυξη για δύο συνεχόμενα τρίμηνα τότε θεωρείται ότι ουσιαστικά εξήλθε της ύφεσης», τόνισε.

Ως εκ τούτου, σημείωσε, η κυπριακή οικονομία ουσιαστικά εξήλθε της ύφεσης και οι προβλέψεις είναι ότι το 2015 η χρονιά θα κλείσει με πραγματική ανάπτυξη, «πράγμα που σημαίνει ότι αρχίσαμε να μπαίνουμε στο δρόμο της ανάπτυξης που σιγά σιγά θα μας οδηγήσει στη μείωση της ανεργίας αλλά και θα συμβάλει στη μείωση και των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Ο κ. Παπαδόπουλος υπέδειξε πως δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, «είναι οι κόποι και οι θυσίες του κυπριακού λαού που άρχισαν να αποδίδουν και είναι σημαντικό να συνεχίσουμε με την ίδια πίστη, την ίδια στρατηγική αλλά και την ίδια θέληση έτσι ώστε να αφήσουμε πίσω όσα μας έχουν πληγώσει τα τελευταία χρόνια».

Πηγή: ΚΥΠΕ