Κτύπησε πάλι ο… διευθυντής των PaySafe card – προσοχή συστήνει η αστυνομία

Παριστάνει το διευθυντή και αποσπά χρήματα μέσω των προπληρωμένων καρτών κινητής τηλεφωνίας.  Έδρασε πάλι ο απατεώνας με τις PaySafe που κτυπάει τα περίπτερα.  Προσοχή συστήνει η αστυνομία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τους τελευταίους μήνες έχει διαπιστωθεί ότι, άτομο το οποίο μιλά ελληνικά, χρησιμοποιώντας ελληνικές κάρτες προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας, τηλεφωνά σε περίπτερα, υπεραγορές και σταθμούς βενζίνης στην Κύπρο και προφασιζόμενος ότι είναι τεχνικός ή διευθυντής ή εκπρόσωπος κάποιας από τις εταιρείες διανομής πιστωτικών καρτών PaySafe στην Κύπρο, τους αναφέρει ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης πιστωτικών καρτών PaySafe των €100.

Στη συνέχεια, τους ζητά να εκδώσουν κάρτες από το σύστημα που έχουν στο περίπτερο, να του δώσουν τους κωδικούς ώστε να δει που παρουσιάζεται το πρόβλημα, το οποίο αφού το επιλύσει, να τους δώσει ακυρωτικούς κωδικούς, για ακύρωση των πράξεων. Αφού πετύχει το σκοπό του, τερματίζει την επικοινωνία και πλέον δεν ανταποκρίνεται.

Η paysafe card, όπως είναι ευρύτερα γνωστή, είναι η πλέον προτιμώμενη on-line προπληρωμένη κάρτα της Ευρώπης. Με τη «paysafe card», μπορεί οποιοσδήποτε να πληρώνει πολύ εύκολα και με ασφάλεια σε όλους τους γνωστούς παρόχους, σε διαφόρους τομείς στο διαδίκτυο, χωρίς τη χρήση κάποιας πιστωτικής κάρτας ή μέσω κάποιου τραπεζικού λογαριασμού. Πρακτικά, είναι ένα προπληρωμένο ποσό, με το οποίο ο χρήστης μπορεί να εισάγει, μέσω ενός κωδικού PIN στο διαδίκτυο, για να προβαίνει σε αγορές, με τον ίδιο τρόπο που κάποιος αγοράζει τις κάρτες χρόνου ομιλίας για το κινητό του.

Τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς ενώ τους τελευταίους μήνες παρατηρήθηκαν 23 περιστατικά, Συνολικά, υπολογίζεται πως μέχρι στιγμής ο δράστης απόσπασε το ποσό των €8350 περίπου.
Η Αστυνομία κάνει έκκληση τόσο στους πολίτες αλλά κυρίως στους ιδιοκτήτες περιπτέρων/υπεραγορών/βενζινάδικων, στις οποίες υπάρχουν προς πώληση κάρτες PAY-SAFE:
(α) να μην εκδίδουν κάρτες, μέσω τηλεφώνου σε οποιοδήποτε άτομο (προφασιζόμενο τεχνικό ή άλλο πρόσωπο). Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει με τη σειρά τους να ενημερώσουν όλο το προσωπικό τους, αφού πολλά από τα θύματα δεν ήταν οι ιδιοκτήτες των εν λόγω υποστατικών, αλλά απλοί υπάλληλοι.
(β) οποιοδήποτε άτομο αντιληφθεί τη διάπραξη τέτοιου αδικήματος, να καταγγέλλει άμεσα το γεγονός δηλώνοντας τον αριθμό της κάρτας που χρεώθηκε, στον πλησιέστερο Αστυνομικό σταθμό ή ΤΑΕ, της Επαρχίας του.