“Κτύπησαν” ποδοσφαιρικό αγώνα στο Αφγανιστάν – Εννέα και πλέον οι νεκροί

Μια επίθεση καμικάζι, που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον εννέα ανθρώπους ενώ οι τραυματίες υπερβαίνουν τους 50, δήλωσαν αφγανοί αξιωματούχοι.

Η επίθεση σημειώθηκε στη νοτιοανατολική επαρχία Πάκτικα, στα σύνορα με το Πακιστάν. Οι λεπτομέρειες δεν είναι ακόμη σαφείς. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του αφγανικού Υπουργείου Εσωτερικών, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, η επίθεση έγινε στη διάρκεια ενός αγώνα βόλεϊ.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας στην επαρχία Πάκτικα, τον Ζράουαρ Ζαχίντ, η επίθεση προκάλεσε 10 νεκρούς και 33 τραυματίες, στους οποίους περιλαμβάνονται και παιδιά.

Η έκρηξη προκλήθηκε είτε από παγιδευμένο αυτοκίνητο είτε από παγιδευμένη μοτοσικλέτα, δήλωσαν στο Ρόιτερς τοπικοί αξιωματούχοι. Πιθανόν στρεφόταν εναντίον τοπικών κυβερνητικών αξιωματούχων που παρακολουθούσαν το ματς.

Μια παρόμοια επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι σε αγώνα βόλεϊ στην ίδια επαρχία, είχε προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων.

Ουδείς έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τη σημερινή επίθεση.

Πηγή: ΚΥΠΕ