Κτηνωδία-ντροπή: Άφησε 17 σκυλιά να πέθανουν από την πείνα και τη δίψα- Στο Δικαστήριο 40χρονος

Δεκαεπτά συνολικά κυνηγετικά σκυλιά εντοπίστηκαν σήμερα νεκρά σε υποστατικό εκτροφής σκύλων, που βρίσκεται στην κτηνοτροφική περιοχή του Δήμου Αραδίππου. Ένα άτομο, που συνελήθη σε σχέση με την υπόθεση, θα παρουσιαστεί αύριο ενώπιον δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το απόγευμα καταγγέλθηκε από κάτοικο της Αραδίππου ότι στην κτηνοτροφική περιοχή του Δήμου ένα άτομο διατηρούσε υποστατικό εκτροφής σκύλων και ότι εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες δεν μετέβη κανένας στο υποστατικό για να βάλει τροφή ή νερό στα σκυλιά.

Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αραδίππου μετέβησαν στη σκηνή όπου εντόπισαν υποσιτιζόμενα αλλά και νεκρά σκυλιά.

Σήμερα μέλη του ΤΑΕ και των Υγειονομικών και Κτηνιατρικών Υπηρεσιών του Δήμου Αραδίππου μετέβησαν στην περιοχή όπου εντόπισαν 17 νεκρούς κυνηγετικούς σκύλους και έξι ζωντανά σκυλιά εκ των οποίων τέσσερα υποσιτισμένα και δύο αδέσποτα που βρίσκονταν εκτός του περιβόλου του υποστατικού.

Τα ζωντανά σκυλιά παραλήφθηκαν από άτομο που διατηρεί καταφύγιο σκύλων για ιατρική περίθαλψη. Τα νεκρά σκυλιά παραλήφθηκαν από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Δήμου Αραδίππου για να ταφούν.

Η Αστυνομία εξασφάλισε ένταλμα σύλληψης εναντίον του υπεύθυνου του υποστατικού ενός 40χρονου από το Τσιακκιλερό, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα και τέθηκε υπό κράτηση.

Ο 40χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησης.