«Κραυγή αγάπης» αντιρατσιστικό τραγούδι που σαρώνει στη Γερμανία- Τα έσοδα των πωλήσεων στους πρόσφυγες

Πολλές φορές είναι να διερωτάται κάποιος αν κάποια μουσικά συγκροτήματα δημιουργήθηκαν σε λάθος χρόνο και γι αυτό δεν γνώρισαν επιτυχία. Κάπως έτσι μπορεί να εξηγήσει κάποιος την τεράστια επιτυχία που σημειώνει από το πουθενά ένα Πάνκ συγκρότημα με ένα  αντιναζιστικό τραγούδι του 1993.

Ήρθε κυριολεκτικά από το πουθενά για να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση των τσαρτ της Γερμανίας προκααλώντας σεισμό στη νεολαία. Το Schrei nach Liebe (“Κραυγή Αγάπης”) σαρώνει στη χώρα καθώς διαδόθηκε αστραπιαία μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, ως απάντηση στις επιθέσεις εναντίον των μεταναστών.

Την περασμένη εβδομάδα το τραγούδι του συγκροτήματος Die Ärzte ανέβηκε στη 12η θέση και από σήμερα βρίσκεται στην κορυφή του TOP 100, για πρώτη φορά στα 22 χρόνια που μετρά ο θεσμός.

Οι πωλήσεις του τραγουδιού αυξήθηκαν κατακόρυφα χάρη στην κινητοποίηση που οργανώθηκε με   στόχος να καταγγελθούν οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον των κέντρων φιλοξενίας των προσφύγων στη Γερμανία.

Το συγκρότημα δεσμεύτηκε ότι θα δωρίσει όλα τα έσοδα στην οργάνωση Pro Asyl που παρέχει βοήθεια στους πρόσφυγες.

“Η βία σου δεν είναι παρά μια βουβή κραυγή για αγάπη… Δεν έμαθες ποτέ ν’ αρθρώνεις λόγο και οι γονείς σου ποτέ δεν ασχολήθηκαν με σένα” είναι κάποιοι από τους στίχους του τραγουδιού.

Φήμη