Κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Εγκρίνουν την πρόταση – Συνεδριάζει και η Ν.Δ

Κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας πραγματοποιείται από τις 08.00 το πρωί, με θέμα την έγκριση της πρότασης της κυβέρνησης. Συνεδριάζει επίσης το διευρυμένο πολιτικό συμβούλιο της Ν.Δ.

Για την ολοκλήρωση των κομματικών διαδικασιών απομένει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που είναι προς το παρόν ανοιχτή ως προς τον χρόνο πραγματοποίησής της, με πιθανότερη ημέρα το Σάββατο.

Ήδη, προσερχόμενος στη Βουλή ο Γ. Δραγασάκης ρωτήθηκε για το εάν θα υπάρξει συμφωνία και απάντησε: “Πιστεύω πως θα υπάρξει”. Χθες, στο κυβερνητικό συμβούλιο εγκρίθηκε η πρόταση και πέρασε στα χέρια των θεσμών.

O Γ. Μπαλάφας μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” είπε ότι οι βουλευτές προσέρχονται με πνεύμα συνεννόησης και κατανόησης των δυσκολιών. Προσερχόμενος επίσης στη Βουλή, ο κ. Αθανασίου είπε πώς είναι συμφωνία είναι πολύ κοντά ενώ και ο κ. Αμανατίδης σημείωσε ότι “θα πάνε όλα καλά”.

“Σήμερα μιλάμε στη Βουλή”, είπε ο κ. Φίλης ενώ η Θ. Φωτίου σημείωσε ότι θα διαβάσουν και θα συζητήσουν τα μέτρα “με πολύ εντιμότητα”. “Σήμερα είναι η μέρα των οργάνων”, ανέφερε ο Τ. Κορωνάκης.

Σχετικά με την κοινοβουλευτική διαδικασία που θα ακολουθηθεί και με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το κείμενο της πρότασης θα εισαχθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στην αρμόδια επιτροπή και στην Ολομέλεια, προκειμένου να ψηφιστεί.

Θα πρόκειται, ωστόσο, για μια ψήφο έγκρισης των χειρισμών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και όχι για ψήφο που θα καταστήσει την πρόταση νόμο του κράτους.

Συνεδριάζει το διευρυμένο πολιτικό συμβούλιο της Ν.Δ.

Στις 10.30 το πρωί, συνεδριάζει επίσης, το διευρυμένο Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος, Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή:ethnos.gr