Κουμπαροκρατία, διαρροές και σχέσεις

Αποσβολωμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί όσα τεκταίνονται στη Νομική υπηρεσία.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση εναντίον του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, με τον διορισμό, από τον Γενικό Εισαγγελέα, του ιδιώτη δικηγόρου Ηλία Στεφάνου, ως κατήγορου στο Κακουργιοδικείο, προκαλεί το μένος του Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Ο Ηλίας Στεφάνου θα παρουσιαστεί ως δημόσιος κατήγορος, διότι οι εισαγγελείς της Νομικής Υπηρεσίας είναι υφιστάμενοι του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.  Αυτό που απομένει τώρα είναι η ετοιμασία του κατηγορητηρίου, η καταχώριση και η έναρξη της διαδικασίας ενώπιον του Κακουργιοδικείου. Βάση για την ετοιμασία του θ ‘αποτελέσει το πόρισμα του Ποινικού Ανακριτή, Παναγιώτη Καλλή.

Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, σε μια ξεκάθαρη κίνηση προστασίας των όσων έχει καταθέσει, μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, με επιστολή του προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας, συνέστησε την προσοχή του.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του αναφέρει ότι:
“Επειδή έχω πληροφορηθεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ότι ως δικηγόρος για την προώθηση της εναντίον μου υπόθεσης, εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, στο Δικαστήριο, διορίστηκε ο ιδιώτης δικηγόρος κ. Ηλίας Στεφάνου, θέλω να επισημάνω την προσοχή σας, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τη δεδομένη εκτίμηση προς το πρόσωπό σας, στο γεγονός ότι η σύζυγος του κ. Ηλία Στεφάνου, εργοδοτείτο μέχρι πρόσφατα και για αρκετό καιρό, ως αστυνομικός στο ΤΑΕ Αρχηγείου, με κατανοητά και ανθρωπίνως φιλικές και συναδελφικές σχέσεις, με τα στελέχη του ΤΑΕ Αρχηγείου, έστω και αν δεν υπηρετεί σήμερα εκεί”.

‘Οπως γνωρίζετε, προσθέτει στην ανακοίνωση , “όλες οι καταθέσεις που δόθηκαν εκ μέρους μου, μαζί με το μαρτυρικό υλικό που έδωσα, τυγχάνουν διαχείρισης και χειρισμού σύμφωνα με δικές σας οδηγίες από το ΤΑΕ Αρχηγείου. Παρακαλώ όπως λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη το πιο πάνω δεδομένο και επίσης παρακαλώ, όπως προστατέψετε από τυχόν διαρροές προς την πλευρά του κ. Ηλία Στεφάνου, των μαρτυρικών μου καταθέσεων και του μαρτυρικού υλικού, που όπως γνωρίζετε αφορούν το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ως εν δυνάμει ανακρινόμενο και κατηγορούμενο, μαζί με άλλα πρόσωπα”.

Λόγω της μικρής κοινωνίας στην οποία είμαστε μέλη, έπρεπε να γνωρίζει ο κύριος Ερωτοκρίτου ότι δεν είναι εύκολο να εξευρεθεί κάποιος, ο οποίος να μην έχει σχέση συγγένειας, κουμπαριάς, γνωριμίας, συνεργασίας,  συναδελφικής ή άλλης … Τι θα γίνει δηλαδή αν το μαρτυρικό υλικό διαρρεύσει;

Εδώ κάθε μέρα διαρρέουν απόρρητα και άκρως εμπιστευτικά έγγραφα κυβερνητικά και μη. ’Αλλωστε καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Και αν τα σύννεφα έφεραν βροχή, όπως λέει και το γνωστό άσμα, κατά παράφραση δεν θ’ αργήσει η …νεροποντή!

Kratinos