Κομισιόν: Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις θεσμών – ελληνικών αρχών

Η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών για το τρίτο οικονομικό πρόγραμμα συνεχίζονται και ήδη της ομάδας της Κομισιόν ηγείται ο επικεφαλής της, ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα, στη διάρκεια της μεσημβρινής ενημέρωσης.

Η ίδια πρόσθεσε πως ”εάν όλοι εργασθούν με θέληση, οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ολοκληρωθούν στο δεύτερο δεκαπνεθήμερο του Αυγούστου”, όπως έχει πει ο Επίτροπος Μοσκοβισί, ώστε να υπάρξει και ταχεία εκταμίευση για την Ελλάδα.

Αναφερόμενη στο ζήτημα των πρόσθετων μεταρρυθμίσεων, η κ. Αντρέεβα επανέλαβε πως αυτές θα συμβάλουν στην ταχεία εκταμίευση και στη δημιουργία εμπιστοσύνης.

Απαντώντας σε ερώτηση, η εκπρόσωπος της Κομισιόν χαρακτήρισε ψευδείς και αστήρικτους τους ισχυρισμούς στους οποίους φέρεται να προέβη ο πρώην ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, ότι “η γραμματεία δημοσίων εσόδων ελεγχόταν από την τρόικα”.

Σε άλλη ερώτηση, αναφορικά με το ελληνικό δημόσιο χρέος, η κ. Αντρέεβα είπε ότι σύμφωνα με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, δεν αποτελεί αντικείμενο των διαπραγματεύσεων, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε συζητείται ως θέμα.