Κοινή συνάντηση Άιντα με διαπραγματευτές – Τα λέει ξεχωριστά με Αναστασιάδη- Ακιντζί

Χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί θα έχει σήμερα, Τρίτη, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπάρθ Άιντα, ο οποίος φτάνει σήμερα στο νησί, ενόψει της προετοιμασίας της νέας συνάντησης των ηγετών, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για την λύση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Άιντα θα παρακαθίσει και σε κοινή συνάντηση με τους διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί.

Η νέα συνάντηση των Αναστασιάδη και Ακιντζί θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί, στην προστατευμένη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο κ. Άιντα θα συνεχίσει τις επαφές του με βασικούς συνομιλητές, έως την αναχώρησή του την Παρασκευή, 19 Ιουνίου.

* Στο μεταξύ, πολύωρη αντί ολοήμερη ήταν η χθεσινή συνάντηση των δύο διαπραγματευτών και αυτό γιατί οι κκ. Μαυρογιάννης και Ναμί έπρεπε να προετοιμάσουν τις χωριστές συναντήσεις των δύο ηγετών.
Σύμφωνα με πηγές, η συνάντηση των δύο διαπραγματευτών διήρκεσε 4,5 ώρες, «συνεχίζουν κανονικά, χωρίς εκπλήξεις» και εξέφρασαν την ελπίδα όπως στη συνάντηση των ηγετών την Τετάρτη ανακοινωθεί πως «ολοκληρώθηκε η αποτίμηση της κατάστασης πραγμάτων».
Όπως επίσης πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η συνάντηση του Έσπεν Μπάρθ Άιντα με τους Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί και τις διαπραγματευτικές ομάδες των δύο πλευρών, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα.