Κλειστά, λόγω βουλευτών 

Παραδομένοι στις ορέξεις των βουλευτών, που αδυνατούν να συμφωνήσουν επί των κανονισμών και του νομοσχεδίου που προτείνει η κυβέρνηση για ρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, βρίσκονται επτά χιλιάδες εργαζόμενοι.

Με την έκδοση των σχετικών διαταγμάτων από το Υπουργείο Εργασίας, κατάφεραν να βρουν μια θέση εργασίας, έστω και με τον ελάχιστο μισθό, κερδίζοντας τα προς το ζην και προσφέροντας στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Δεν εξαιρώ την εκμετάλλευση που ίσως τυγχάνουν από τους εργοδότες, ούτε το απαράδεκτο σύστημα βάρδια στο οποίο υποχρεώνονται να εργαστούν. Σε έναν τόπο όμως, που μαστίζεται από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και ο δείκτης ανεργίας χτυπά κόκκινο, ήταν μια κάποια λύση…

Αναρωτιέμαι, εάν με την κατάργηση της φιλελευθεροποίησης του ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων τις Κυριακές και τις αργίες, οι πενήντα έξι θα αποφασίσουν να συνδράμουν με τους παχυλούς μισθούς τους, στην αξιοπρεπή διαβίωση αυτών των ανθρώπων.

Αν μη τι άλλο, επτά χιλιάδες άτομα κερδίζουν το ψωμί τους τίμια και με τον ιδρώτα τους. Χωρίς μίζες από την κατασκευή αποχετευτικών συστημάτων, χωρίς να παίρνουν δάνεια από τράπεζες με ευνοϊκό επιτόκιο, χωρίς τσαλίμια και παιχνίδια εξουσίας.