Κλέφτης αποδείχθηκε ο “ενοικιαστής” στη Λεμεσό – Άρπαξε χαρτοφύλακα με χρυσαφικά 220 χιλιάδων ευρώ

Καλά στημένη παγίδα έστησαν σε 70χρονη ιδιοκτήτρια χρυσοχοείου από τον Ύψωνα δύο κύπριοι απατεώνες.  Της παρουσιάστηκαν ως ενοικιαστές της εξοχικής της κατοικίας αλλά στόχο είχαν να κλέψουν τη βαλίτσα με τα χρυσαφικά της αξίας 200 χιλιάδων ευρώ. Πέραν της «χρυσής» βαλίτσας οι χρυσοχέρηδες άρπαξαν και χρηματικό ποσό 15 χιλιάδων ευρώ.

Η κλοπή σημειώθηκε στις 3 χθες το απόγευμα στη Λόφου.  Η 70χρονη ιδιοκτήτρια χρυσοχοείου μετέβη χθες το απόγευμα στο χωριό Λόφου της επαρχίας Λεμεσού όπου είχε ραντεβού με 35χρονο Ελληνοκύπριο για να του δείξει τν εξοχική της κατοικία, την οποία ήθελε να ενοικιάσει.

 Για λόγους ασφάλειας η 70χρονη συνήθιζε να μεταφέρει τα κοσμήματα του μαγαζιού της  μαζί της φοβούμενη τις ληστείες και διαρρήξεις που παρατηρούνται τα τελευταίο διάστημα σε χαρτοφύλακα.  Κάτι που έκανε και χθες το απόγευμα τοποθετώντας τον χαρτοφύλακα με τα χρυσαφικά αξίας 200.000 ευρώ και μετρητά 15.000 ευρώ στη θέση του συνοδηγού του αυτοκινήτου της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της με τον υποψήφιο πελάτη, η 70χρονη άφησε το χαρτοφύλακα στο όχημα. Ωστόσο, όταν επέστρεψε στο χώρο όπου ήταν σταθμευμένο το όχημα αντιλήφθηκε ότι ένα από τα παράθυρα ήταν σπασμένο και ο χαρτοφύλακας είχε εξαφανιστεί.

Μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού έσπευσαν στην περιοχή για έρευνες και εξετάσεις, ωστόσο ο χαρτοφύλακας δεν εντοπίστηκε.  Όπως διαπιστώθηκε ο υποψήφιος πελάτης που είναι Κύπριος ηλικίας περίπου 35χρόνων δεν ήταν μόνος αλλά είχε προφανώς συνεργό, ο οποίος την ώρα που  έκλεψε το χαρτοφύλακα την ώρα που ο φίλος του «έβλεπε» το σπίτι.  Οι ανακριτές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενοι οι δράστες να γνώριζαν τις συνήθειες της 70χρονης και να ενέργησαν βάση σχεδίου.