Κι όμως, υπάρχουν ανάμεσα μας γιατροί για τα μπάζα

Είτε στο δημόσιο, είστε στον ιδιωτικό τομέα, πάντα εντοπίζει κανείς εξαιρέσεις. Άλλοτε θετικές κι άλλοτε αρνητικές. Υπάρχει μια μεγάλη ειδοποιός διαφορά. Στον ιδιωτικό τομέα δεν επιτρέπεται να κανεις λάθος, δεν δικαιούσαι δεύτερη ευκαιρία και κυρίως δεν έχεις το πλεονέκτημα του βιδώθηκα ή με επέβαλαν σε μία θέση με καλό μισθό και δεν πρόκειται να με μετακινήσει κανείς. Στον ιδιωτικό τομέα ο πήχης του ανταγωνισμού για ποιοτική παροχή υπηρεσιών βρίσκεται πολυ ψηλά. Ψηλά βρίσκεται και το κόστος ομως που είναι απαγορευτικό για πολλές τσέπες.

Πόσο μάλλον όταν εισαι γιατρός. Εκείνος ο όρκος στον Ιπποκράτη βρε αδερφέ κι εκείνη η απόφαση σου να σώζεις ανθρώπινες ζωές, ήταν προσωρινή;
Δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου, το περιστατικό με το έμβρυο που γεννήθηκε νεκρό. 2,100kg ολόκληρο πλαςματάκι, χάθηκε χωρίς να του δοθεί η ευκαιρία να δει το φως αυτού του κόςμου. Ειναι δυνατό, να μην άκουσες ποτέ την καρδούλα του, αφου μεγάλωνε κανονικά, μεχρι εκείνο το βάρος;
Με την κατηγορία της αμέλειας ξοφλησες;
Τα όσα ακούστηκαν παρασκηνιακά για τις ικανότητες και το πως διορίστηκε η συγκεκριμένη γυναικολόγος, ειναι για να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Μεχρι και υπογεγραμμένο χαρτί για ανεπάρκεια υπάρχει στο φάκελο της εν λόγω γιατρού και ρητές συστάσεις να ειναι βοηθός και όχι πρωταγωνίστρια σε εξετάσεις ασθενών, πόσο μάλλον τοκετού.

Σε ένα φάκελο ο οποίος ενισχυόταν με ανανεώσεις συμβολαίου των 15 ημερών, γιατί το άρρωστο σύστημα μας αυτό περιλαμβάνει. Δεν μπορούν λένε να εργοδοτήσουν με περισσότερο χρόνο ένα γιατρό, γι αυτό και γίνεται ανανέωση συμβολαίου. Ακομα κι έτσι για μια ανανέωση εργοδότησης, προηγείται αξιολόγηση. Περνούσε με άριστα; Τότε υπάρχουν κι άλλοι αφελείς και επιτήδειοι στον ιατρικό κόσμο.
Στους παλιούς καλούς καιρούς, οι γυναίκες γεννούσαν ακόμα και στα χωράφια και οι “μαμμούδες” κάθε περιοχής, δεν έκαναν τετοια λάθη. Κι αν έκαναν θα ηταν δικαιολογημένες, επειδή δεν διέθεταν ιατρικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών, όπως εκείνο με το υπερηχογράφημα, που δείχνει ξεκάθαρα τα πάντα.
Κι αυτό το περιστατικό είναι μόνο ένα από τα πολλά, επειδή κατα καιρούς καταγγελίες για ιατρική αμέλεια και πρόκληση θανάτου υπήρξαν πολλές. Και άλλες τόσες που δεν καταγγέλθηκαν.
Η παύση της εν λόγω γιατρού, ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει. Ομως πίσω από αυτήν είναι κι εκείνοι οι ισχυροί που την επέβαλαν, την κάλυψαν, την βόλεψαν και φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα, να χαθεί ένα αγέννητο αγγελούδι και να κινδυνεύσει το δίδυμο αδερφάκι του.
Το εν λόγω περιςτατικό, ας γίνει η αφορμή για εξονυχιστική επαναξιολόγηση γιατρών, νοσηλευτών και όσων έχουν ρόλο για τη θεραπεία, φροντίδα και ότι άλλο αφορά ασθενείς. Κι ας μην θιχτούν οι μεγαλογιατροί και ικανότατοι στο λειτούργημα τους, διότι δεν έχουν να φοβηθούν κάτι. Πρεπει να καθαρίσει το σύστημα από ανίκανους για να παμε μπροστα.

Διότι η υγεία ειναι πρώτιστο αγαθό και δεν εχει δικαίωμα κανένας ανεύθυνος γιατρός για τα μπάζα, να βρίσκεται ανάμεσα μας.

Χάρυβδη