Κιουτσιούκ: “Τα οστά είναι από Ε/κ στρατιώτες που μεταφέρθηκαν εκεί με δύο φορτηγά”

Στο εντοπισμό οστών στην περιοχή του κατεχόμενου Τράχωνα, όπου σήμερα βρίσκονται οι “κεντρικές φυλακές” του ψευδοκράτους, αναφέρθηκε το μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ), Γκιουλντέν Πλουμέρ Κιουτσιούκ, εκπρόσωπος της τ/κ κοινότητας στη ΔΕΑ, ευχαριστώντας τον βοηθό της, Μουράτ Σοϊσάλ, τους εργαζόμενους και τους μάρτυρες που οδήγησαν σε εκείνο το σημείο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η κ. Κουτσιούκ δήλωσε πως μάλλον πρόκειται για Ε/κ στρατιώτες που μεταφέρθηκαν εκεί με δύο φορτηγά και οι εργασίες που θα γίνουν στο επόμενο στάδιο θα δείξουν εάν αυτοί έχουν ταφεί σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες.

Αφού εξήγησε τη δυσκολία να εντοπιστεί το συγκεκριμένο σημείο λόγω αλλαγής της περιοχής, όπου παλιά περνούσε δρόμος αλλά σήμερα όχι, η κ. Κιουτσιούκ είπε ότι πρόκειται για μια μεγάλη έκταση όπου έγιναν 11 ανεπιτυχείς εκσκαφές.

Πρόκειται, συνέχισε, για Ε/κ στρατιώτες που είναι γνωστό ότι θάφτηκαν εκεί μετά από μάχες το 1974 στη Λευκωσία. Υποστήριξε ότι οι στρατιώτες θα δίδονταν στη “νότια Κύπρο” – όπως είπε – τότε, μέσω των ΗΕ με δύο φορτηγά, αλλά όταν αυτό απορρίφθηκε από τη “νότια Κύπρο” θάφτηκαν στην εν λόγω περιοχή.