Κινδύνεψαν να καούν ζωντανοί! Πυρκαγιά σε σπίτι στη Λεμεσό

Άγιο είχε οικογένεια στη Λεμεσό, η οποία γλίτωσε στο παρά πέντε από φωτιά που ξέσπασε στην οικία της τα μεσάνυχτα.  Από ρευματολήπτη παιγνιδιού το βραχυκύκλωμα. Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά οι δύο ένοικοι ηλικίας 71 και 72 χρόνων.  Τη γλίτωσε ο 45χρονος γιος τους.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στη 1.10 τα μεσάνυχτα ενώ οι ιδιοκτήτες της κατοικίας στην οδό Ηρακλείου στην περιοχή της Αγίας Ζώνης κοιμόντουσαν στα υπνοδωμάτια τους.  Οι πύρινες γλώσσες έζωσαν την κατοικία στην πυκνοκατοικημένη γειτονιά και ευτυχώς για τους ένοικους του σπιτιού, ξύπνησαν από τους καπνούς.

Σε κατάσταση σοκ, οι ένοικοι, ζεύγος ηλικιωμένων 72 και 71χρόνων και ο 45χρονος γιος τους εγκατέλειψαν άμεσα την φλεγόμενη κατοικία, ενώ προκλήθηκε πανικός στη γειτονιά.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν επί τόπου και κατέσβεσαν την πυρκαγιά ενώ μέλη της αστυνομίας απέκλεισαν τη σκηνή.  Το ζεύγος ηλικιωμένων διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λεμεσού προληπτικά αφού παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα λόγω του καπνού.

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε ρευματολήπτη (τσιάρτερ)  παιγνιδιού που οι ένοικοι είχαν αγοράσει προηγουμένως για δώρο και έβαλαν να φορτίσει η μπαταρία του.

Από την πυρκαγιά η κατοικία που καλύπτεται από ασφάλεια, υπέστη εκτεταμένες ζημιές.