Κινδυνεύουν οι παραλίες της Λάρνακας; – Ωμή παραδοχή απο την Αρχή Λιμένων!

Η συνέχιση των εργασιών των εταιρειών υδρογονανθράκων στο λιμάνι της Λάρνακας, φέρνει στην επιφάνεια ακόμη ένα μεγάλο κίνδυνο για την υγεία των Λαρνακέων. Η ομάδα πολιτών LarnacAct που αγωνίζεται εδώ και ενάμιση χρόνο για την απομάκρυνση των εταιρειών από το λιμάνι της πόλης, αποκαλύπτει ακόμα ένα μεγάλο σκάνδαλο.

Την αποκαλυπτική επιστολή του Αν. Διευθυντή του λιμανιού Λάρνακας, ο οποίος παραδέχεται την ανικανότητα της Αρχής Λιμένων να πραγματοποιεί μετρήσεις και να παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν εντός του λιμανιού!

epistoli arxi limenon

Στην απαντητική του επιστολή προς τον Πρόεδρο του κινήματος Οικολόγων, ο Γιάννος Λακκοτρύπης, Αναπληρωτής Διευθυντής του λιμανιού της Λάρνακας, παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν πλέον οι απαραίτητοι πόροι για τη συντήρηση των αισθητήρων καταγραφής περιβαλλοντικών παραμέτρων για την ποιότητα νερού στο λιμάνι της Λάρνακας!

Από αυτό, μπορεί κάποιος να συμπεράνει ότι οι παραλίες της Λάρνακας μπορεί να μολυνθούν ανα πάσα στιγμή!

Καμιά έγνοια από το κράτος για μια τέτοια εξέλιξη, που θα είναι καταστροφική και για τον τουρισμό, αλλά και για την υγεία των κατοίκων.

Καμιά έγνοια από τις Αρχές της πόλης!

Παράδοξο είναι και το γεγονός ότι ενώ οι αισθητήρες αγοράστηκαν, δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι για τη συντήρησή τους!

Αναμένουμε απάντηση για το θέμα, από την Αρχή λιμένων και από το Ωκεανογραφικό κέντρο του πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο είχε εγκαταστήσει τους αισθητήρες!