Κινδυνεύει με αποκλεισμό ο Πλατινί

Με αποκλεισμό από τη διεκδίκηση της προεδρίας της FIFA κινδυνεύει ο Μισέλ Πλατινί, ο οποίος φέρεται να είναι μπλεγμένος μαζί με τον Σεπ Μπλάτερ στα σκάνδαλα της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.Τεράστιες διαστάσεις παίρνει πλέον το σκάνδαλο στους κόλπους της FIFA καθώς ο νυν πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί κινδυνεύει με τιμωρία σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι έχει μερίδιο ευθύνης.

Μετά τις κατηγορίες σε βάρος του νυν προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, δημοσιεύματα που ήρθαν στην επιφάνεια θέλουν και τον Πλατινί μπλεγμένο στο σκάνδαλο καθώς ο ισχυρός άνδρας της UEFA φέρεται να έλαβε παράτυπα το ποσό των 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων από τον Μπλάτερ.

Αν ο Πλατινί τιμωρηθεί προσωρινά, τη στιγμή που οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται, τότε είναι πολύ πιθανό, όπως αναφέρει σύσσωμος ο παγκόσμιος Τύπος, να μην του επιτραπεί να κατέβει στις εκλογές για τη διεκδίκηση της προεδρίας της FIFA!

Ο Πλατινί φέρεται να έχει καταθέσει πως δικαιούταν να λάβει τα 2 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα από τη FIFA ως οφειλή από το 2002, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να αποδείξει ακόμα το γιατί πληρώθηκε το συγκεκριμένο ποσό με εννιά χρόνια καθυστέρηση, κάτι που συγκεντρώνει πολλές υποψίες.

Τόσο ο Μπλάτερ όσο και ο Πλατινί αναμένεται να ανακριθούν ξανά από τις Αρχές άμεσα πριν αποφασιστεί οποιαδήποτε προσωρινή τιμωρία. Πάντως πηγές φαίνεται πως έχουν δηλώσει ότι σε περίπτωση που στον Πλατινί μπουν περιοριστικοί όροι, τότε αυτομάτως αυτό θα τον θέσει εκτός διεκδίκησης του προεδρικού θώκου της FIFA.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Πλατινί ακόμα κι αν δεν τιμωρηθεί προσωρινά θα πρέπει να ελεγχθεί από μία επιτροπή δεοντολογίας πριν εγκριθεί και επίσημα η υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στις 24 του Οκτώβρη.

Όσον αφορά τον Μπλάτερ, σε περίπτωση που του επιβληθεί κάποια αρχική τιμωρία, τότε εικάζεται πως θα καθαιρεθεί αυτομάτως από την προεδρία της FIFA και δεν θα περιμένει τις εκλογές του ερχόμενου Φλεβάρη, όταν και είναι να αποχωρήσει.