ΚΕ: Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση για τη συζήτηση του περιουσιακού

Την ικανοποίηση της Κυβέρνησης για το γεγονός ότι συζητείται σε αυτή τη φάση στις διαπραγματεύσεις το κεφάλαιο του περιουσιακού, εφόσον επηρεάζει και άλλες καθοριστικές πτυχές του Κυπριακού, όπως το εδαφικό και οι έποικοι, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και ερωτηθείς σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι “έγινε μια ανασκόπηση της κατάστασης πραγμάτων, πώς προχωρούμε τις αμέσως επόμενες μέρες αλλά και μετά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημερινή συνάντηση των διαπραγματευτών, οι οποίοι αρχίζουν τη συζήτηση επί των κριτηρίων μετά τις οδηγίες που δόθηκαν από τους ηγέτες. “Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια σημαντικότατη πτυχή του κεφαλαίου του περιουσιακού και η εξέλιξη της συζήτησης θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε με πιο ασφαλείς προβλέψεις για το πώς προχωρά η όλη διαδικασία”, είπε.

Χαρακτήρισε το περιουσιακό ως ένα σημαντικότατο κεφάλαιο και εξέφρασε την ικανοποίηση της Κυβέρνησης που συζητείται σε αυτή τη φάση των διαπραγματεύσεων ένα κεφάλαιο που επηρεάζει και άλλες καθοριστικές πτυχές του Κυπριακού, όπως το εδαφικό, το θέμα των εποίκων, η οικονομική πτυχή της λύσης. “Και ανάλογα με τις εξελίξεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα για το πώς προχωρά η όλη διαδικασία”, είπε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε εξάλλου ότι ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης βρέθηκε σήμερα στο Προεδρικό ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να μελετήσουν τα έγγραφα που ήταν αποτέλεσμα της αξιολόγησης που έγινε με τον κ. Ακιντζί και για να ενημερωθεί.

Ο Εκπρόσωπος επανέλαβε, τέλος, την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα που ενδιαφέρονται ότι μπορούν να έρθουν στο Προεδρικό Μέγαρο και να μελετήσουν τα συγκεκριμένα έγγραφα που αφορούν την αξιολόγηση.