Κετσπάγια: Με ενδιαφέρει να αναλάβω την εθνική Ελλάδος

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε σε ελληνικό μέσο ο Τιμούρ Κετσπάγια, αναφερόμενος για το θέμα της εθνικής Ελλάδος τόνισε πως θα τον ενδιέφερε να καθίσει στον πάγκο της εθνικής.

Η συνέντευξη του Κετσπάγια στο gazzetta.gr

Καλησπέρα σας κύριε Κετσπάγια. Όπως, ίσως, γνωρίζετε σύμφωνα με δημοσιεύματα είστε υποψήφιος για τον πάγκο της Εθνικής;

«Εναν χρόνο τώρα είμαι υποψήφιος. Αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι, σημασία έχει το ποιος θα κάτσει τελικά στον πάγκο της Εθνικής, όχι το ποιος ακούγεται».

Σας έχει προσεγγίσει κάποιος από την Ομοσπονδία;

«Όχι, δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Δεν είμαι στην Κύπρο, ήρθα στην Γεωργία για το Super Cup Ευρώπης».

Θα σας ενδιέφερε να αναλάβετε την Εθνική αυτήν την τόσο δύσκολη περίοδο την ομάδα;

«Ε, βέβαια. Και την προηγούμενη φορά ήθελα και τώρα θέλω. Η Εθνική είναι μια ομάδα που έχει προοπτική και πρέπει να διεκδικεί τη συμμετοχή της στα τελικά κάθε μεγάλης διοργάνωσης. Λέω ξανά ότι και την προηγούμενη φορά που ακούστηκε το όνομά μου (σ.σ. τελικά ήρθε ο Μαρκαριάν) ήθελα να αναλάβω την Ελλάδα. Πίστευα στην πρόκριση παρόλο που ήταν δύσκολο, τώρα θεωρητικά μόνο υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης, αλλά η Εθνική δεν σταματάει ποτέ. Υπάρχουν ματς που πρέπει να νικήσει για να είναι ψηλά στην κατάταξη. Είδαμε τώρα βρέθηκε στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας. Είχε μια καλή κλήρωση αλλά φανταστείτε πόσο ακόμη πιο εύκολη θα ήταν αν ήταν για παράδειγμα στο πρώτο».

Πόσο εύκολο είναι να αλλάξει η εικόνα της ομάδας;

«Όταν είσαι στην Εθνική πρέπει να κάνεις τα πάντα για να για να περάσεις τα προκριματικά. Βλέπουμε και από άλλες ομάδες το πάθος που δείχνουν για να το καταφέρουν. Και την προηγούμενη φορά που ακούστηκε το όνομά μου πίστευα στην πρόκριση και τώρα πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ξανά η ομάδα που θα έχει επιτυχίες. Ποιος ο λόγος διαφορετικά να πας σε μια ομάδα; Η Εθνική έχει παίκτες που παίζουν βασικοί σε σπουδαίες ομάδες του εξωτερικού αλλά κι αυτοί που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορούν να φέρουν προκρίσεις στην Εθνική. Αυτή η ομάδα πιστεύω ότι έχει αυτή την δυνατότητα».

Αν τελικά επιλέξουν στην ΕΠΟ εσάς για το διάδοχο του Μαρκαριάν, τι θα κοιτάξετε να αλλάξετε άμεσα;

«Πρώτα απ’ όλα πολύ σημαντικό είναι να δούμε τον τρόπο παιχνιδιού που είχε η Εθνική με Ρεχάγκελ και μετά με Σάντος. Αλλο να παίζει η ομάδα στο Μουντιάλ όπου θα δώσει σε 10-15 μέρες 5-6 ματς και άλλο για τα προκριματικά όταν και παίζει ένα ματς το μήνα και αν. Ο Ρανιέρι ίσως να έπεσε σ’ αυτή την παγίδα και ενώ δεν ήξερε την ομάδα πολύ καλά πίστεψε ότι μπορεί η Εθνική να παίξει πιο επιθετικά. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας είναι η οργάνωση, η πειθαρχία κι η πολλή υπομονή. Πιστεύω ότι αυτό το στιλ παιχνιδιού μπορεί να το παίξει η Εθνική. Να παίξουμε τώρα φανταστικά δεν έχει τόσο σημασία όσο τα αποτελέσματα. Το καλό ποδόσφαιρο δεν το αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ. Εχει εμπειρία η χώρα και με έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού μπορεί να επιστρέψει σε ανάλογες επιτυχίες του πρόσφατου παρελθόντος».

Η εμπειρία του να βρεθείτε στο ευρωπαϊκό Super Cup, το οποίο διοργανώθηκε στη χώρα σας πως ήταν;

«Απίστευτο. Ήταν μια φανταστική διοργάνωση και είμαι περήφανος που έγινε στην πατρίδα μου. Όλοι έλεγαν τα καλύτερα. Το γεγονός ότι βρέθηκαν 52.000 άνθρωποι στις εξέδρες του γηπέδου “μιλάει” από μόνο του. Πολλοί πιστεύουν ότι ήταν το καλύτερο Super Cup που έχει γίνει ποτέ».