Αποκλειστικό: Κερδήθηκε η “μάχη” για το χαλλούμι!

Αποκλειστικές πληροφορίες της σελίδας μας, από συνεργάτη μας στις Βρυξέλλες αποκαλύπτουν ότι σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης είχε ιδιαίτερη συνάντηση κεκλεισμένων των θηρών με τον Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Φιλ Χόγκαν στο Λουξεμβούργο.

Το αντικείμενο της συνάντησης δεν ήταν άλλο από την περιβόητη υπόθεση για το χαλλούμι, μια προσπάθεια κατοχύρωσης του ως προϊόν τοπικής προέλευσης, που χρονολογείται από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004 μέχρι σήμερα.

Μέχρι σήμερα, όλες οι προσπάθειες για κατοχύρωσή του έπεφταν στο κενό, είτε λόγω εσωτερικών καβγάδων με χυμένα γάλατα στους δρόμους, είτε λόγω Ευρωπαϊκών σκοπέλων από λόμπι κατευθυνόμενα από Τουρκία. Φαίνεται ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Κύπρου εντός της Ε.Ε με τον Υπουργό Γεωργίας να εξελίσσεται ως ο αποτελεσματικότερος του Υπουργικού Συμβουλίου.

Οι αποκλειστικές πληροφορίες της σελίδας μας αναφέρουν, ο κ. Κουγιάλης έλαβε δέσμευση από τον Επίτροπο ότι ο φάκελος τελεσίδικα θα δημοσιοποιηθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντός των ημερών.