«Κελαηδάει» το… βαθύ λαρύγγι στο FBI για τη FIFA!

Προκειμένου να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή, ο Τσακ Μπλέιζερ συμφώνησε με τις αμερικανικές αρχές να δώσει πληροφορίες εκ των έσω για τη δράση άλλων διεφθαρμένων στελεχών της FIFA.

Ο 70χρονος μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA από το 1996 μέχρι το 2013, γενικός γραμματέας της CONCACAF (συνομοσπονδία Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής) από το 1990 μέχρι το 2011 και αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, ομολόγησε πρόσφατα πως δωροδοκήθηκε μεταξύ άλλων για την ανάθεση των Παγκοσμίων Κυπέλλου του 1998 (στη Γαλλία) και του 2010 (στη Νότια Αφρική).

Όπως έγινε τώρα γνωστό, ο Μπλέιζερ το 2013 είχε δηλώσει ένοχος σε δέκα κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες δωροληψία, ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή, που θα επέσυραν μάξιμουμ 75 έτη κάθειρξης, ωστόσο ο ίδιος συμφώνησε με το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να συλλέξει επιβαρυντικά στοιχεία για άλλα στελέχη της FIFA λειτουργώντας ως πληροφοριοδότης, παίρνοντας ο ίδιος σαν αντάλλαγμα απαλλαγή από τις κατηγορίες που τον βάραιναν.

Ο Μπλέιζερ άρχισε να παρέχει πληροφορίες στις αρχές από το Δεκέμβριο του 2011, τρία και πλέον χρόνια προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο διαφθοράς στις τάξεις της FIFA, ενώ έχει συμφωνήσει να καταθέσει σε μελλοντικές δίκες στελεχών της FIFA, αλλά και να καταβάλει περισσότερα από 11 εκατ. δολάρια για τη φοροδιαφυγή του.