“Κατ’ εντολή του Θεού” δεν υπέγραφε για έκδοση αδειών γάμου σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια!

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, δημόσια υπάλληλος στο Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών, συνελήφθη με δικαστικό διάταγμα, διότι επικαλούμενη τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της, δεν υπέγραφε για την έκδοση άδειών γάμου σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Συγκεκριμένα, ο ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε τη σύλληψη της Κιμ Ντέιβις, που είναι υπάλληλος στην κομητεία Ρόουαν του Κεντάκι. “Το δικαστήριο δεν το κάνει αυτό ελαφρά τη καρδία” είπε ο δικαστής Ντέιβιντ Μπάνινγκ, ζητώντας από τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο δικαστήριο να οδηγήσουν την γυναίκα στο κρατητήριο.

Η Ντέιβις αρνείται να εκδώσει άδειες γάμου για όλα τα ζευγάρια –ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων, αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε τον περασμένο Ιούνιο ότι τα ζευγάρια του ιδίου φύλου έχουν δικαίωμα να παντρεύονται με βάση το αμερικανικό Σύνταγμα.

Η ίδια υποστηρίζει ότι το κάνει αυτό γιατί είναι αντίθετη στους γάμους ομοφυλοφίλων για θρησκευτικούς λόγους.

Πριν ξεκινήσει η δίκη, περίπου 200 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, άλλοι υπέρ και άλλοι κατά της Ντέιβις. Όταν ανακοινώθηκε η απόφαση, οι υποστηρικτές του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου ξέσπασαν σε ζητωκραυγές.

Εναντίον της υπαλλήλου είχαν στραφεί τέσσερα ζευγάρια στα οποία η γυναίκα είχε δηλώσει ότι δεν εκδίδει πιστοποιητικά “κατ’ εντολή του Θεού”.

Κατά τη διάρκεια της δίκης της, ορισμένες φορές κλαίγοντας, η υπάλληλος επέμεινε ότι “ο γάμος είναι η ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας” και ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει τους γάμους των ομοφυλόφιλων.

 

590_2b8fa3e0d1c3b534b13799cd40ac4cdc

Ο δικαστής είπε ότι η εντολή του για έκδοση αδειών γάμου ισχύει για όλους και όχι μόνο για τα τέσσερα ζευγάρια που μήνυσαν την Ντέιβις επειδή δεν έκανε τη δουλειά της.

Στη δίκη κατέθεσε ως μάρτυρας και η Έιπριλ Μίλερ που μαζί με τη σύντροφό της Κάρεν Τζέικομπς είχαν προσπαθήσει τρεις φορές να πάρουν άδεια για να παντρευτούν από το γραφείο της Ντέιβις.

Ο δικαστής έκρινε ένοχη την δημόσια υπάλληλο μεταξύ άλλων και για περιφρόνηση δικαστηρίου ενώ η ποινή της θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες.