Κατηγορήθηκαν οι δύο αστυνομικοί – Την Δευτέρα καταχωρούνται οι ποινικές διώξεις

Ο ποινικός ανακριτής Λεωνίδας Παπασπύρου κατηγόρησε σήμερα τους δύο αστυνομικούς που φέρεται να εμπλέκονται στο περιστατικό με τον ξυλοδαρμό πολίτη στα αστυνομικά κρατητήρια της Πόλης Χρυσοχούς, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, Ανδρέας Σπυριδάκης.

Ο κ. Σπυριδάκης ανέφερε ότι κατά τη συνάντησή τους με τον ποινικό ανακριτή στη Λεμεσό, οι δύο αστυνομικοί αρνήθηκαν να απαντήσουν στις κατηγορίες προτού συμβουλευτούν το δικηγόρο τους.

Είπε επίσης ότι την Δευτέρα, η Γενική Εισαγγελία θα προχωρήσει στη διατύπωση των κατηγοριών για τα ποινικά αδικήματα και θα καταχωρήσει στο Δικαστήριο τις ποινικές διώξεις εναντίον τους. “Αν αποδειχθεί στο δικαστήριο η διάπραξη των ποινικών αδικημάτων, τότε οι ποινές θα είναι πολύ σοβαρές”, πρόσθεσε.

Ο κ. Σπυριδάκης διευκρίνισε ότι ο πρώτος ποινικός ανακριτής της υπόθεσης ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου, υπό τη διεύθυνση του οποίου υπηρετούσαν οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί και ο οποίος άλλαξε μετά από επιφυλάξεις που είχαν διατυπώσει οι δυο αστυνομικοί. “Δεν υπήρξε καμία προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης”, ξεκαθάρισε.

Ερωτηθείς γιατί η Αρχή δεν είχε ζητήσει όπως οι δύο αστυνομικοί τεθούν σε διαθεσιμότητα, διευκρίνισε ότι “πάγια πρακτική της Αρχής από τον καιρό που συστάθηκε πριν δέκα περίπου χρόνια είναι να μη ζητά όπως οι αστυνομικοί που ενέχονται σε τέτοιου είδους ποινικά αδικήματα να τίθενται σε διαθεσιμότητα”.

Η Αστυνομία, η οποία είχε στην κατοχή της το επίμαχο βίντεο, θα μπορούσε να είχε ζητήσει όπως οι δύο αστυνομικοί τεθούν σε διαθεσιμότητα στο στάδιο της διοικητικής έρευνας που είχε διαταχθεί για διερεύνηση του περιστατικού, πριν ακόμα αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης η Αρχή, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Σπυριδάκης.