“Κατεβάζει ρολά” η Aegean στην Πάφο – Απόλυτος άρχοντας η Ryanair

Απόλυτος κυρίαρχος στο αεροδρόμιο Πάφου γίνεται και πάλι η αεροπορική εταιρεία Ryanair μετά την αποχώρηση του Ελληνικού αερομεταφορέα Aegean, η οποία αναμένεται να γίνει με τη λήξη της θερινής περιόδου. Αιτία η έλλειψη ενδιαφέροντος, θορυβημένοι οι Πάφιοι επιχειρηματίες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Φιλελεύθερος, η κίνηση που καταγραφόταν στην ιστοσελίδα της εταιρείας ή σε τουριστικούς πράκτορες δεν έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να δρομολογηθεί η διακοπή και της νέας προσπάθειας καθιέρωσής της στην Πάφο.

Παρά τη σημαντικότατα διαφοροποιημένη τιμολογιακή πολιτική της ελληνικής εταιρείας από τις δύο προηγούμενες περιπτώσεις δραστηριοποίησής της στην Πάφο, εντούτοις, σύμφωνα με εκτιμήσεις πηγών του αεροδρομίου, δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τις τιμές που η Ryanair προσφέρει λόγω του πολύ μεγάλου στόλου και των δρομολογίων που εκτελεί.

Έτσι, οι κρατήσεις της Aegean δεν έφτασαν σε σημείο που να κρίνεται ότι θα μπορούσαν να θεωρηθούν ικανοποιητικές. Αποτέλεσμα τούτου ήταν να προχωρήσει σε ειδοποίηση όσων είχαν ήδη προκρατήσει θέσεις, ότι σταματά το πτητικό πρόγραμμα από το αεροδρόμιο Πάφου από τις αρχές Αυγούστου και παραμένει μόνο στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Οι ίδιες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι σημαντικός λόγος που οδήγησε στην εξέλιξη αυτή ήταν και το ωράριο των πτήσεων της εταιρείας από την Πάφο, αφού η αναχώρηση για Αθήνα, που είχε καθορισθεί στις 5:00 τα ξημερώματα, δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί το σαφώς πιο βολικό δρομολόγιο της Ryanair που αναχωρεί από την Πάφο στις 10:00 το πρωί.

Η εξέλιξη αυτή θορύβησε, πάντως, στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας της επαρχίας, αφού αν και αναγνωρίζεται από όλους η σημαντική συμβολή της Ryanair στην εκτόξευση των αφίξεων τουριστών στην επαρχία, εντούτοις, δημιουργεί την αίσθηση ότι ολοένα και περισσότερο το αεροδρόμιο Πάφου και κατ’ επέκταση η τουριστική κίνησή του εξαρτώνται σε σχεδόν μονοπωλιακό βαθμό από τις κινήσεις του ιρλανδικού αερομεταφορέα.