Καταμαράν με κυπριακή σημαία συγκρούστηκε με ταχύπλοο στο λιμάνι του Πειραιά

Με πολύωρη καθυστέρηση και με άλλο ταχύπλοο, αναχώρησαν τελικά από το λιμάνι του Πειραιά για Σίφνο, Μήλο, Ιο και Θήρα, οι 325 επιβάτες του ταχύπλοου καταμαράν CHAMPION JET-1. Οι επιβάτες που είχαν επιβιβαστεί στο καταμαράν από τις 15:45 το μεσημέρι, αναχώρησαν τελικά για τον προορισμό τους στις 20:35 το βράδυ, όχι με το συγκεκριμένο πλοίο, αλλά με το ταχύπλοο SEA JET-2.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, η εταιρεία που διαχειρίζεται το υδροπτέρυγο ATHINA είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα στην εταιρεία που διαχειρίζεται το ταχύπλοο CHAMPION JET-1 με σημαία Κύπρου, με αποτέλεσμα να του απαγορευθεί ο απόπλους.

Τα δύο ταχύπλοα είχαν συγκρουσθεί ελαφρώς στις 30 Ιουλίου μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Μετά από συνεννοήσεις των δύο πλευρών υπήρξε άρση των ασφαλιστικών μέτρων, με αποτέλεσμα να επιτραπεί ο απόπλους του CHAMPION JET-1 στο οποίο βρίσκονταν οι 325 επιβάτες.

Ωστόσο, το πρωτόκολλο του καταμαράν CHAMPION JET-1 δεν του επέτρεπε εκτέλεση δρομολογίου τη νύχτα.

Μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις, τελικά οι επιβάτες επιβιβάστηκαν στο ταχύπλοο SEA JET-2 και αναχώρησαν στις 20:35 για τον προορισμό τους.