Καταζητούμενος στην Κύπρο είχε βρει «κρυψώνα» στην Κρήτη – Συνελήφθη στην Ιεράπετρα

Συνελήφθη στην Ιεράπετρα Λασιθίου ένας 33χρονος υπήκοος Κύπρου, καταζητούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες, εκρήξεις, διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία και ΑΤΜ στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η σύλληψη του 33χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν σωρεία ποινικών αδικημάτων, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έγινε χθες, σε περιοχή του δήμου Ιεράπετρας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης.

Συγκεκριμένα σε βάρος του, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Καβάλας, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, εκρήξεις και κατοχή εκρηκτικών υλών κατά το χρονικό διάστημα από 01.01.2011 έως 25.06.2012, ενώ αναζητείται από τις κυπριακές αρχές σε εθνικό επίπεδο για κλοπές – διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία και για απόπειρα διάρρηξης τραπεζικού καταστήματος, σύμφωνα με έγγραφο της INTERPOL Κύπρου.

Επιπλέον, έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για παραβάσεις κακουργηματικού χαρακτήρα που αφορούν την τέλεση διακεκριμένων κλοπών κυρίως διαρρήξεων ΑΤΜ, πιστωτικών ιδρυμάτων και χρηματοκιβωτίων ανά τη χώρα με τη μέθοδο του «ριφιφί».

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.