Καταγγελία Συνδέσμου Καταναλωτών – Πωλούν για κυπριακό εισαγόμενο κρέας

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών εκφράζει τις ανησυχίες του για το θέμα που επανέρχεται εκ νέου στη δημοσιότητα και έχει να κάνει με τις εισαγωγές κατεψυγμένου χοιρινού κρέατος, το οποίο καταλήγει στους καταναλωτές ως νωπό.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Καταναλωτών αναφέρει πως έχει ασχοληθεί με το θέμα και στο παρελθόν και σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Γεωργίας τον Φεβρουάριο του 2014, έλαβε διαβεβαιώσεις σχετικά με την ποιότητα του κρέατος.

Με αφορμή την επαναφορά του θέματος στη δημοσιότητα, ο ΚΣΚ καλεί όλους τους αρμόδιους να κάνουν όλες τις απαραίτητες κινήσεις και να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε η όποια παραπλάνηση του καταναλωτή να σταματήσει, ενώ παράλληλα να μην ελλοχεύει κανένας κίνδυνος για την υγεία του, από κανένα τρόφιμο.

“Θα πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα που μπορεί να παρθούν στη βάση της νομοθεσίας και να ενταθούν οι έλεγχοι στα σημεία εισαγωγής, ενώ παράλληλα θα πρέπει να υπάρχει και διαδικασία ιχνηλασιμότητας των προϊόντων αυτών, για να μπορούν να ξέρουν οι αρχές που κατέληξαν και πως τελικά προωθήθηκαν στον τελικό καταναλωτή. Αναμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις των αρμόδιων για το θέμα και ελπίζουμε ότι αυτή το φορά θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό”, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος.