Καταγγελία για τα ελικόπτερα της ΕΦ – Για παραπλάνηση της Βουλής κάνει λόγο η Ελεγκτική Υπηρεσία

Νέα στοιχεία «φωτιά» στην υπόθεση αγοράς των τριών ελικοπτέρων Agusta-Westland 139 της Εθνικής Φρουράς, που έγινε το 2008 με κόστος €45 εκατ. Για παραπλάνηση της Βουλής μιλά η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Ο διευθυντής Τεχνικού Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Χασαπόπουλος, με έκθεση που κατατέθηκε χθες στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Άμυνας και Ελέγχου, παρουσιάζει στοιχεία και εγείρει θέμα παραπλάνησης της Βουλής κατά την έγκριση της αγοράς, από την τέως Γενική Ελέγκτρια και νυν Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, με σημείωμα που συνοδεύει την έκθεση Χασαπόπουλου, παραπέμπει εμμέσως στον Γενικό Εισαγγελέα ή και στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Ήδη, χθες εστάλη στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και η έκθεση του Ανδρέα Χασαπόπουλου, την οποία είχε υποβάλει τότε στην τέως Γενική Ελέγκτρια. Ο κ. Χασαπόπουλος αποκαλύπτει ότι η κ. Γιωρκάτζη δεν κατέθεσε την έκθεσή του, με αποτέλεσμα να μην ενημερωθούν οι βουλευτές για όλες τις πτυχές του θέματος και τις επιφυλάξεις που υπήρχαν.

Τα τρία ελικόπτερα αγοράστηκαν τελικά έναντι €45 εκατ. τη στιγμή που η εκτίμηση του Υπουργείου ήταν €20 εκατ., και η Αστυνομία αγόραζε άλλα δύο ελικόπτερα σε διαφορετικές τιμές.

Στο σημείωμα αναφέρεται χωρίς περιστροφές ότι η στάση και οι αναφορές της κ. Γιωρκάτζη στη Βουλή, σε σχέση με το σημείωμά του, που έγινε μετά από έρευνα, ήταν  παραπλανητικές. Και μάλιστα, οι δικές του διαπιστώσεις συμφωνούσαν με επιφυλάξεις βουλευτών (κυρίως του Σωκράτη Χάσικου, όπως σημειώνει) για τη μειωμένη συμμετοχή έγκυρων προσφορών στους διαγωνισμούς και για τις αδικαιολόγητα υψηλές τιμές.

Πηγή:Philenews