Κατάφεραν και τις δάμασαν – Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Θελέτρα – Γιόλου – πλήρης κατάσβεση στις άλλες

Υπό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 16:05 το απόγευμα στην περιοχή της Γιόλου της Επαρχίας Πάφου.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Πόλυ Χατζηβασιλείου για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιστρατεύθηκαν 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δύο πτητικά μέσα του Τμήματος Δασών, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή ενός ελικοπτέρου της Αστυνομίας.

Επίσης στο έργο της κατάσβεσης συνέβαλαν 8 οχήματα, από την Πυροσβεστική υπηρεσία, το Τμήμα Δασών και το Ταμείο Θήρας.

Ο κ. Χατζηβασιλείου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η πυρκαγιά αν και έχει περικυκλωθεί από τις δυνάμεις πυρόσβεσης, δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, λόγω του δύσβατου της περιοχής που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά στο πέρασμα της κατέκαψε άγρια βλάστηση, ξηρά χόρτα και δένδρα.

Εξάλλου, μικρότερες πυρκαγιές ξέσπασαν σήμερα στην Επαρχία Πάφου στην Ακουρσό, όπου απειλήθηκαν δύο μάνδρες ωστόσο χάρη στην άμεση επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και δεν προκλήθηκαν ζημιές.

Επίσης πυρκαγιές ξέσπασαν στην Γυαλιά, στον Κάθηκα, στη Δρούσεια και στην περιοχή Πιττοκόπο, κατακαίγοντας μικρή έκταση από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. Οι πυρκαγιές άμεσα τέθηκαν υπό έλεγχο.