Καμπανάκι Μαξίμου για Λαφαζάνη-Στρατούλη

Ανοικτούς κρατά τους «λογαριασμούς» με τους 17 βουλευτές που διαχώρισαν τη θέση τους από την κυβερνητική θέση στην ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο, συμπεριλαμβανομένων δύο υπουργών.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας, σε γραπτή του ανακοίνωση σημειώνει:

Η Εθνική αντιπροσωπεία έδωσε σήμερα στην κυβέρνηση ισχυρή εντολή ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για την επίτευξη οικονομικά βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης συμφωνίας με τους εταίρους.

Αυτό που προέχει τώρα είναι η θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση. Ολα τα άλλα στην ώρα τους.

Όμως λίγο αργότερα κυβερνητικές πηγές επισήμαιναν ότι όταν υπουργοί διαφωνούν με τις επιλογές της κυβέρνησης, αυτό είναι εξαιρετικά προβληματικό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, σημείωναν δε ότι το ίδιο ισχύει και για την Πρόεδρο της Βουλής, παρά το γεγονός ότι έχει έναν άλλο θεσμικό ρόλο. Επισήμαναν επίσης ότι για τους βουλευτές που ψήφισαν αρνητικά στην κυβερνητική πρόταση, το θέμα θα εξετασθεί εν ευθέτω χρόνω, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πιθανότατα από τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ζητώντας τις παραιτήσεις των κυρίων Λαφαζάνη και Στρατούλη, ενώ εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπισθούν οι βουλευτές.