Καμαρώστε τους! – Απίστευτο βίντεο ξυλοδαρμού κρατούμενου από αστυνομικούς στην Πάφο

Σοκ προκαλεί στη κοινή γνώμη βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, όπου παρουσιάζονται δύο μέλη της αστυνομίας Πάφου να κτυπούν βάναυσα κρατούμενο στα αστυνομικά κρατητήρια. Επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα του βίντεο η αστυνομία και σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, έγινε ήδη διερεύνηση από Ανεξάρτητη επιτροπή που παρέδωσε το φάκελο στη Νομική Υπηρεσία για να αποφασιστεί κατά πόσον θα διωχθούν ποινικά ή όχι οι αστυνομικοί! Ερωτηματικά όμως προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι σήμερα οι αστυνομικοί δεν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βίντεο τραβήχτηκε από την κάμερα κλειστού κυκλώματος της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου στις 10 Φεβρουαρίου 2014. Οι νταήδες αστυνομικοί κτύπησαν βάναυσα τον κρατούμενο ο οποίος συνελήφθη επειδή επιτέθηκε σε αστυνομικό και τον τραυμάτισε με μαχαίρι.  Οι αστυνομικοί είπαν να το παίξουν δικαστές και τον ξυλοφόρτωσαν άγρια, “τιμωρώντας” τον για την πράξη του!

Ο ύποπτος μέσω του δικηγόρου του κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και το θέμα ερεύνησε ανεξάρτητη επιτροπή η οποία παρέδωσε το πόρισμα της στη Νομική Υπηρεσία για γνωμάτευση.  Στο μεταξύ όμως οι νταήδες αστυνομικοί δεν τέθηκαν υπό διαθεσιμότητα, αλλά συνέχισαν κανονικά τη δουλειά τους – ίσως τώρα τεθούν με την δημοσιοποίηση του βίντεο.

Το βίντεο βγήκε στη δημοσιότητα μετά που ο δικηγόρος υπεράσπισης του θύματος ζήτησε όπως παρουσιαστεί στο δικαστήριο χθες όπου εκδικαζόταν η υπόθεση τραυματισμού του αστυνομικού για την οποία κατηγορούμενος ήταν ο άντρας που κτύπησαν βάναυσα οι αστυνομικοί.

Μαρία Κωνσταντίνου