Καλώς ήλθατε κύριε Γιούνκερ

Σας καλωσορίζουμε στην Κύπρο κύριε Πρόεδρε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ανυπομονούμε να ακούσουμε από εσάς, σπουδαία πράγματα!

Ωστόσο, κύριε Πρόεδρε, μας πικράνατε, πριν πατήσετε στα Άγια χώματα αυτού του πολύπαθου νησιού.

Ακούστε κύριε Γιούνκερ. Η επίσκεψή σας στα κατεχόμενα, για να δώσετε τα διαπιστευτήρια σας στον κατοχικό ηγέτη ενός παράνομου κράτους(μορφώματος),μας βρίσκει αντίθετους!

Θα έπρεπε να γνωρίζετε, ότι αυτό συνιστά αναγνώριση του ψευδοκράτους. Τώρα θα μας πείτε, δεν φταίτε εσείς, φταίει η νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία, που δεν σας ενημέρωσε!

Βλέπετε, έπαψε πλέον να μας νοιάζει εάν κάποιος Ευρωπαίος Αξιωματούχος επισκέπτεται το λεγόμενο προεδρικό. Το συνηθίσαμε!

Όπως συνηθίσαμε και δηλώσεις του τύπου “Αν επιμένετε σε λύση βασισμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα, ότε λύση δεν έχει” Λόρδος Χανει.

Ελπίζω κύριε Γιούνκερ, να επισκεφθείτε την κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου και τις κατεχόμενες κατεστραμμένες εκκλησιές μας, που για 41 χρόνια στέκουν εκεί βουβές και λαβωμένες!

Ελπίζω κύριε Πρόεδρε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πριν προβείτε σε δηλώσεις, του τύπου “Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, για την πορεία των συνομιλιών, μπλα μπλα μπλα” να σκεφτείτε ότι και ο τελευταίος Ευρωπαίος, μπορεί να διακινείται ελεύθερα και να κατοικεί, όπου ο ίδιος το επιθυμεί.

Ο κάθε Ευρωπαίος πολίτης μπορεί να εκλέγει και να εκλέγεται και δεν γνωρίζει από εγγυημένες πλειοψηφίες!

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σας καλωσορίζουμε σε μια Ευρωπαϊκή χώρα, τη μοναδική μοιρασμένη στα δύο και για αυτό δεν θα έπρεπε κανένας Ευρωπαίος ηγέτης να νοιώθει υπερήφανος! Μάλλον θα έπρεπε να ντρέπεται..

Θέλουμε μια ελεύθερη Κύπρο, χωρίς κατοχικά στρατεύματα, μια λύση που θα επανενώνει τους πολίτες του τόπου μας, χωρίς ρατσιστικούς διαχωρισμούς.

Θέλουμε κύριε Γιούνκερ μια λύση που να βασίζεται στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο!

Για αυτό κύριε Πρόεδρε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σκεφτείτε καλά πριν μιλήσετε, γιατί εμάς δεν μας ενδιαφέρει πόσο πλούσιοι θα γίνουμε μετά τη λύση, μας ενδιαφέρει να ζούμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!