Καλό Καρναβάλι! Στους ρυθμούς του Καρναβαλιού και επίσημα από σήμερα η Λεμεσός

Με την πανηγυρική είσοδο της Βασίλισσας του Καρναβαλιού, “Λεμεσός – Το διαμάντι της Μεσογείου”, την οποίαν ενσαρκώνει η Έλενα Παπαδοπούλου, αρχίζουν και επίσημα από σήμερα, Τσικνοπέμπτη, οι δεκαήμερες καρναβαλίστικες εκδηλώσεις της Λεμεσού.

karnamar

Η καρναβαλίστικη διάθεση ξεκινά από τις 11.00 μπροστά από το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού και την Ελληνική Τράπεζα, στην οδό Γλάδστωνος καθώς και την Τράπεζα Κύπρου, στην οδό Αγίου Ανδρέου, με καρναβαλίστικα τραγούδια, ποτό και εδέσματα.

Στις 12 το μεσημέρι οι «Κανταδόροι Λεμεσού» θα τραγουδούν στην Πλατεία Σαριπόλου για όλο τον κόσμο, στην παρουσία της βασιλικής οικογένειας και των Τοπικών Αρχών.

Το απόγευμα, στις 17.30, ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων  (Λεμεσού) διοργανώνουν στο Δημοτικό Μέγαρο, έκθεση με θέμα «Καρναβάλι 2016». Συμμετέχει η χορωδία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.

Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού και τις Μαζορέττες Λεμεσού θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο), στην οποία το καρναβαλίστικο κέφι θα ζωντανέψει με τους Batukinio, το Βραζιλιάνο τραγουδιστή Hasley Clouberg και τη μπάντα του, καθώς και 5μελή ομάδα από σολίστες του Τσίρκου Σκηνής της Αγίας Πετρούπολης.

karnavali

Αποκορύφωμα των σημερινών εκδηλώσεων αποτελεί η είσοδος της Βασίλισσας του Καρναβαλιού, στις 19.00, στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και η στέψη της από τον περσινό Βασιλιά Καρνάβαλο. Η Βασίλισσα θα ανεβεί στο άρμα της, το οποίο θα συνοδεύσουν ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η βασιλική οικογένεια, οι “Κανταδόροι Λεμεσού”, η Χορωδία Αρίονες, η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, η ομάδα κρουστών Batukinio και οι Μαζορέττες Λεμεσού.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) και θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Ανεξαρτησίας, Αγίου Ανδρέου,  Καραϊσκάκη (Δημοτική Βιβλιοθήκη), Στασίνου, Ανδρέα Δρουσιώτη και θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων, για τον πρώτο υπαίθριο Καρναβαλίστικο Χορό, με τραγούδια και χορούς από το συγκρότημα Los Carnavalos.

Πηγή: ΚΥΠΕ