Καλλιστεία καναλιών «σκοτώνουν» παιδικές ψυχές με …γονική συναίνεση

Karmen Walker, age 6, competes in the Southern Celebrity Beauty pageant in Charleston, West VirginiaRights Notes: For Show Promotion OnlyPhotographer: Rebecca DrobisCredit: TLC / Rebecca DrobisImage Post Date: 24-Dec-2008

Δεν θ’ αναφερθώ σε τοπικές παραγωγές κυπριακών καναλιών διότι το “έγκλημα” δεν περιορίζεται μόνο στην Κύπρο.

Με οδηγίες των καναλαρχών, που λογικά φέρουν και την ευθύνη, αν θέλετε είναι οι ηθικοί αυτουργοί, διάφοροι σκηνοθέτες, παρουσιαστές και παραγωγοί, εμπορεύονται την παιδική αθωότητα για κερδοσκοπικούς και μόνο λόγους.

Ποιοί φταίνε όμως περισσότερο, για τα παιδάκια που υποχρεώνονται να φύγουν από τον παιδόκοσμό τους και να ποζάρουν με φορέματα νύχτας, γόβες στιλέτο και βαρύ μακιγιάζ;

Η τηλεόραση έχει γεμίσει παιδικά καλλιστεία και το κράτος, όπως φυσικά και όλοι οι υπεύθυνοι πίσω από αυτό, απουσιάζουν τουλάχιστον προς το παρόν.

Τα τηλεοπτικά προγράμματα έχουν διανθιστεί με show που περιλαμβάνουν μικρές σε ηλικία βασίλισσες ομορφιάς, βασίλισσες τραγουδιού, βασίλισσες και βασιλιάδες.

Σύμφωνα με ειδικούς, η συμμετοχή σε δραστηριότητες που επικεντρώνονται στη σωματική εμφάνιση σε νεαρή ηλικία, μπορεί να επηρεάσει την αυτοεκτίμηση ενός εφήβου, ή ακόμη και ενηλίκου προσώπου.

Επίσης, πολλά προβλήματα έχουν παρουσιαστεί σε παιδιά που αποσύρονται από τη «σκηνή».

Άραγε ποιος νοιάζεται;

Όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ότι τα παιδικά καλλιστεία ομορφιάς, τα προγράμματα χορού, τραγουδιού, είναι ανταγωνιστικά, απαιτητικά και πολύ αγχωτικά.

Βλέπουμε το άγχος που διακατέχει τα παιδιά. Είναι εμφανέστατο. Βρίσκονται κάτω από τεράστια πίεση για να λειτουργήσουν άψογα. Δάκρια, ξεσπάσματα, απογοητεύσεις….

Τα παιδιά μας αξίζουν αυτή τη μεταχείριση και μάλιστα με γονική συναίνεση;

Κρατίνος