Καλή τύχη Έλληνες!

Ήρθε η ώρα, για το πιο κρίσιμο Eurogroup, που αφορά την Ελλάδα. Αν και δεν αναμένεται σήμερα η τελική απόφαση, η ελληνική κυβέρνηση «τα δίνει όλα», για μία δήλωση περί «ορατής προόδου» από τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές.

Ή θα κρεμαστεί, αφήνοντας την τύχη αυτού του τόπου έρμαιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία ζητά διαβεβαιώσεις, ώστε να συνεχιστεί ομαλά η χρηματοδότηση της Ελλάδας ή θα ξαναγεννηθεί -ως άλλος μυθολογικός φοίνικας- από τις ίδιες τις στάχτες της.

Διερωτώμαι, εάν τα απανωτά χαστούκια προς την ελληνική κυβέρνηση, με τη γενική επωνυμία «οικονομική κρίση», είναι αρκετά για να την ξυπνήσουν από τον πολιτικό λήθαργο.

Αν δεν υπάρξει απόψε σημαντική καταγραφή της προόδου, που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις, αλλά και επιβεβαίωση στην πράξη της πρόθεσης των εταίρων και των θεσμών, για μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία, τότε όλα συγκλίνουν πως η Αθήνα δεν θα πληρώσει την δόση αύριο προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στη συνέχεια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κλείσει την στρόφιγγα της χρηματοδότησης προς τη χώρα.

Τα περιθώρια χρόνου και υπομονής των δανειστών έχουν πλέον εξαντληθεί.

Από την άλλη, η Ελλάδα διαθέτει έναν αξιοζήλευτο πολιτισμό, μια ιστορία και μια παράδοση, που αν επιστρατευτούν -όπως έχει γίνει και στο παρελθόν- τότε θα αναδυθούν και οι λύσεις.

Μέσα από το χάος, ίσως, δημιουργηθούν οι σωστές προϋποθέσεις, για να έρθει η αρμονία.

Ωστόσο, «άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε θεός κελεύει».

Για την ώρα…ας ευχηθούμε καλή τύχη στους Έλληνες!
Φήμη