Καλά κρατεί η απάτη με τις paysafe card – Παγκύπρια τα κρούσματα του απατεώνα – Στόχος τα περίπτερα

Προσοχή συστήνει η Αστυνομία σε περιπτεριούχους, καθώς άγνωστο πρόσωπο, μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, παρουσιάζεται ως διευθυντής της εταιρείας έκδοσης προπληρωμένων καρτών διαδικτύου Paysafe και με την πρόφαση ότι το σύστημα αντιμετωπίζει πρόβλημα, ξεγελά τους ιδιοκτήτες των περιπτέρων ή τους υπαλλήλους τους, αποσπώντας τα δεδομένα των καρτών.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννη Σωτηριάδη, 20 περίπου είναι τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο, ενώ το ποσό που ο δράστης έχει αποσπάσει ξεπερνά τα χίλια ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Σωτηριάδης, το άγνωστο αυτό πρόσωπο, που μιλά με ελληνική προσφορά, τηλεφωνεί σε περίπτερα που εκδίδουν προπληρωμένες κάρτες διαδικτύου και αναφέροντας ότι είναι ο διευθυντής της εταιρείας και πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σύστημα, ζητά όπως του εκδώσουν και να του αναφέρουν τους κωδικούς καρτών, σε μια προσπάθεια να επιδιορθωθεί το πρόβλημα που προέκυψε.

«Μέχρι στιγμής ο άγνωστος έχει αποσπάσει ποσό πέραν των χιλίων ευρώ με τον τρόπο αυτό και ως εκ τούτου καλούμε τους περιπτεριούχους και τους υπαλλήλους που εργάζονται εκεί να είναι προσεκτικοί και να μην πιστεύουν αυτούς τους ισχυρισμούς», συμπλήρωσε ο κ.Σωτηριάδης.

Δεν αποκλείεται ο δράστης να βρίσκεται στο εξωτερικό, καθώς από τις έρευνες έχει διαφανεί πως χρησιμοποιεί αριθμό τηλεφώνου του εξωτερικού ή απλά να πρόκειται για «χάκερ» που καταφέρνει να ξεγελά τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα.

Πηγή: ΚΥΠΕ