Και στο βάθος τα ”Xρυσά” φίδια και τ’ αυγά τους

Οκτώ μέρες πριν από τις Βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα και οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν, ανεβάζουν και κατεβάζουν.

Μετά το πρόσφατο debate και ενόψει του προσεχούς, μεταξύ των δύο επικρατέστερων, Τσίπρα και Μειμαράκη, οι πολίτες διακατέχονται από μια περίεργη ανησυχία.

Διαπίστωσαν στο debate ότι και οι επτά ήταν υπέροχοι…

Διαπίστωσαν πως η μητροπολιτική Ελλάδα, κυβερνήθηκε και αναμένεται να συνεχίσει να κυβερνάται, από πολιτικούς που δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Το μόνο που μπορούν, ή μάλλον είναι άξιοι να κάνουν είναι οι εκλογές και αυτό, για να μην αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη για την καταστροφή που επέρχεται.

Καραμανλικοί και Παπανδρεικοί κατέστρεψαν τον τόπο.

Ο Τσίπρας και οι συνιστώσες του έβαλαν την ταφόπλακα, δείχνοντας δείγματα πολιτικού ερασιτεχνισμού με οδυνηρές συνέπειες.

Έχει σημασία ποιος θα κερδίσει τις εκλογές;

Θα μπορεί να κυβερνήσει;

Έχει σημασία το ποσοστό που θα πάρει από τη στιγμή που οι αυτοδυναμίες πήγαν περίπατο;

Πόση ντροπή και για πόσα χρόνια πρέπει να αισθάνονται οι Έλληνες και μαζί τους εμείς οι Κύπριοι, τ’ αδέρφια τους για όσα συμβαίνουν;

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν τη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πρώτο κόμμα και η ΝΔ δεύτερο.

Ποιος θα είναι τρίτο κόμμα άραγε;

Το σκέφτηκαν οι Δημοκράτες φωστήρες;

Σκέφτηκαν ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή μπορεί να ξεπεράσει το 10%;

Μπορούν ν΄ αντιληφθούν ότι μετά τη μεγαλειώδη ψεσινή συγκέντρωση-εκκόλαψη των αυγών του φιδιού στον Πειραιά τα πράγματα γίνονται κάθε μέρα και πιο επικίνδυνα;

Μπορούν ν’ αντιληφθούν ότι αυτό που θα μείνει μετά από άλλη μια προεκλογική παρωδία, που πιθανόν να καταλήξει σε νέα εκλογική τραγωδία για τα επόμενα ακόμα πιο δύσκολα χρόνια για την Ελλάδα, θα είναι η ανυπαρξία της ενότητας;

Κρατίνος