Και ο πρώην πρωθυπουργός παιδεραστής; Απανωτά σοκ στη Βρετανία

Το όνομα του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας σερ Έντουαρντ Χιθ είναι το νεότερο που εμπλέκεται στις συνεχείς καταγγελίες και έρευνες περί σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στη χώρα κατά τη διάρκεια προηγούμενων δεκαετιών.

Μιλώντας στην Daily Mirror ένας άνδρας κατήγγειλε ότι το 1961 σε ηλικία 12 ετών είχε πέσει θύμα βιασμού από τον πολιτικό των Συντηρητικών, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα από το 1970 έως το 1974.

Ο καταγγέλλων ανέφερε ότι κακοποιούταν καθ’ όλη τη διάρκεια των παιδικών του ετών από τον πατέρα του και τους φίλους του και ότι ο σερ Έντουαρντ τον έβαλε στο αυτοκίνητό του ενώ εκείνος έκανε ωτοστόπ.

Στη συνέχεια, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οδηγήθηκε σε ένα διαμέρισμα στο κεντρικό Λονδίνο όπου ο Τεντ Χιθ τον βίασε. Μόνο μετά από τέσσερα χρόνια, βλέποντας τον μετέπειτα Πρωθυπουργό σε μια φωτογραφία με την επίσης μετέπειτα Πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ, έμαθε ποιος ήταν ο βιαστής του.

Εν τω μεταξύ, η Ανεξάρτητη Επιτροπή Παραπόνων από την Αστυνομία ερευνά το κατά πόσο η αστυνομική διεύθυνση της κομητείας του Wiltshire διερεύνησε επαρκώς καταγγελία σε βάρος του σερ Έντουαρντ κατά τη δεκαετία του 1990 για κακοποίηση ανηλίκων.

Η αστυνομία καλεί πιθανά θύματα του πρώην Πρωθυπουργού να προβούν σε καταγγελία ώστε να εξεταστούν οι περιπτώσεις τους.

Ο Τεντ Χιθ απεβίωσε το 2005 σε ηλικία 89 ετών, έχοντας μείνει εργένης και έχοντας δημιουργήσει φήμη γύρω από το κλειστό του ιδιωτικού του βίου.