Και δεύτερη επιστολή έστειλε ο Ρίκκος στους 8 εισαγγελείς – Ζητά τον φάκελο για να δώσει καθοδήγηση στους ανακριτές

Με μία δεύτερη επιστολή του προς τους οκτώ εισαγγελείς της Νομικής Υπηρεσίας  ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ζητά να του παραδώσουν στο γραφείο του τον φάκελο της αστυνομίας που αφορά την υπόθεση των καταγγελιών του ίδιου εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, για να δώσει καθοδήγηση στους ανακριτές.

Με αυτή τη δεύτερη επιστολή ο κ. Ερωτοκρίτου επικαλείται το άρθρο 114 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο όταν ο Γενικός Εισαγγελέας κωλύεται ή απουσιάζει, τον αντικαθιστά στο εύρος όλων των εξουσιών του ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τον κ. Ερωτοκρίτου, ο Γενικός Εισαγγελέας, από τη στιγμή που παρέπεμψε τον αστυνομικό φάκελο στους Εισαγγελείς, αναγνωρίζει ότι κωλύεται και συνεπώς αυτός που έχει αρμοδιότητα κατά το Σύνταγμα είναι ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας.

defteri epistolidefteri epistoli2

 

defteri epistoli3

Η πρώτη του επιστολή

Με την πρώτη του επιστολή που έστειλε νωρίς το πρωί στους οκτώ Εισαγγελείς, ονομαστηκά, τους υπενθύμιζε ότι είναι υπηρεσιακά υφιστάμενοί του και τους καλούσε να  τον ενημερώσουν γραπτώς εντός της ημέρας ότι θα μείνουν μακριά από αυτή την υπόθεση για να προστατεύσουν το κύρος της Νομικής Υπηρεσίας.