Καθησυχαστικό το Υπ. Υγείας μετά το θάνατο βρέφους στο Μακάρειο

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το κοινό από το θάνατο βρέφους με εικόνα μικροβιακής λοίμωξης, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το βρέφος, 16 μηνών, διακομίστηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση από ιδιωτικό νοσοκομείο της Λεμεσού στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων το βράδυ της 7ης Φεβρουαρίου.

Παρουσίαζε εικόνα σηπτικής καταπληξίας με διάχυτη ενδοαγγειακή πήξη. Αντιμετωπίστηκε άμεσα με διασωλήνωση και τοποθετήθηκε σε μηχανικό αερισμό με ταυτόχρονη φαρμακευτική αγωγή.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, το βρέφος απεβίωσε το  μεσημέρι της 8ης Φεβρουαρίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

`Οπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, με βάση την κλινική εικόνα, το περιστατικό αντιμετωπίστηκε ως μικροβιακή λοίμωξη και έχει ενεργοποιηθεί το Πρωτόκολλο για τις «Διαδικασίες Αντιμετώπισης Πιθανού Περιστατικού Μηνιγγιτιδοκοκκικής Μηνιγγίτιδας ή Σηψαιμίας στα Κυβερνητικά Νοσηλευτήρια».

Για το λόγο αυτό εντοπίστηκαν όλα τα άτομα υψηλού κινδύνου, που είναι τα άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή με το βρέφος, τους χορηγήθηκε η κατάλληλη χημειοπροφύλαξη και τους δόθηκαν οδηγίες.

Το περιστατικό κρίνεται ως μεμονωμένο και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το κοινό, καταλήγει η ανακοίνωση.