Καθαρά Κέρδη $13,6δις για την Apple – Το μεγαλύτερο κέρδος στην ιστορία

Από το 1995 κυρίαρχος στον κόσμο της τεχνολογίας ήταν ο Bill Gates. Η Microsoft κτύπησε τις περισσότερες πόρτες του πλανήτη με το τότε Windows 95. Ένα απλό λογισμό το οποίο μπορούσε να χειριστεί οποιοσδήποτε κάνοντας τη Dos να φαίνεται παλαιολιθική μέθοδος. Τα κέρδη έτρεχαν και η Microsoft έγινε το παγκόσμιο μεγαθήριο της τεχνολογίας.

29 Ιουνίου 2007 και μια ξεχασμένη Αμερικάνικη εταιρεία η Apple λανσάρει για πρώτη φορά ένα νέο κινητό τηλέφωνο. Το iPhone. Από το 2007 μέχρι σήμερα, το μασημένο μήλο έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας με τρόπους που ποτέ δεν μπορούσαμε να φανταστούμε. Η επανάσταση στη τηλεφωνία και στη τεχνολογία.

8 χρόνια μετά από το πρώτο iPhone και η πασίγνωστη πλέον εταιρεία Apple ανακοίνωσε χθές 27/04 αργά τα μεσάνυχτα κέρδη $13.600.000.000. Αν ξέχασα κανένα μηδενικό συγχωρέσετε με. Ναι καλά διαβάσατε $13,6 δις καθαρό κέρδος το οποίο θα διανεμηθεί στους μετόχους της πιο ελκυστικής μετοχής του πλανήτη. Οι συνολικές εισπράξεις της Apple ανήρθαν στα $58δις.

money (1)

Πωλήθηκαν 61,1 εκατομμύρια τηλέφωνα μέσα σε 3 μήνες από τον Ιανουάριο του 2015, με αύξηση 33% από την περσινή αντίστοιχη περίοδο. Και να σκεφτείτε ότι αυτά τα κέρδη δεν συμπεριλαμβάνουν τις πωλήσεις του νέου τους προϊόντος Apple Watch. Εισέπραξαν δηλαδή σε ένα τρίμηνο όσα ευελπιστεί να εισπράξει η Κύπρος με το πιο αισιόδοξο σενάριο από την εκμετάλλευση όλων των οικοπέδων με τους υδρογονάνθρακες.

Ιδού τα επίσημα στοιχεία από την σελίδα της Apple.

Σε καλή μεριά…

Διογένης