Καζάνι που βράζει ο ΔΗΣΥ!

Με καζάνι που βράζει μοιάζει η κατάσταση στο ΔΗΣΥ, αφού στη φόρα βγαίνει και η έλλειψη επικοινωνίας και κοινής γραμμής του κόμματος με την Ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, η οποία εκφράζει μεγάλη μερίδα των υποστηρικτών της παράταξης, ακόμη και εκείνων Που αφενός παρέμειναν στο κόμμα, αφετέρου, διαφωνούν με τη γραμμή και τις θέσεις του ΔΗΣΥ στο Κυπριακό.

Τη ίδια ώρα, ο εσωκομματικός πόλεμος κορυφώνεται, καθώς τα νέα στελέχη χαρακτηρίζονται απλό τους ήδη εκλελεγμένους βουλευτές, ως συμμορία που στόχο έχει να τους εκτοπίσει. Τα σύννεφα στις μεταξύ τους σχέσεις δεν κρύβονται.

Η δυσαρέσκεια είναι εμφανής στα πρόσωπα των νυν βουλευτών, οι οποίοι θεωρούν ότι τράβηξαν το κουπί και σήκωσαν το βάρος σοβαρών αποφάσεων στη Βουλή, την τελευταία τριετία, στηρίζοντας με μεγάλο πολιτικό κόστος κυβερνητικές αποφάσεις που είχαν αντίκτυπο στην κοινωνία.

Θεωρούν πως χρησιμοποιούνται αθέμιτα μέσα προώθησης και προβολής όσων νέων στελεχών του κόμματος, επιθυμούν είσοδο στη Βουλή, όπως η λίστα που αποκάλυψε το apokalipsi.com, για την οποία τηρείται ακόμη σιγή ιχθύος.

Στο επίκεντρο της τελευταίας συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής ομάδας, βρέθηκε και το πολυσυζητημένο θέμα της αύξησης του εκλογικού μέτρου, αφού φανερά δύο μόνο στελέχη, ο Αντρέας Θεμιστοκλέους και ο Ρίκκος Μαππουρίδης, διατύπωσαν τη διαφωνία τους, οι υπόλοιποι συμφώνησαν με την πρόταση του προέδρου, για αύξηση του εκλογικού μέτρου στο 5%. Απομένει να φανεί πόσες ψήφους του κυβερνώντος κόμματος θα συγκεντρώσει η πρόταση αυτή του ΔΗΣΥ στη Βουλή.

Η αύξηση του εκλογικού μέτρου αυξάνει ταυτόχρονα και τις πιθανότητες αύξησης των εδρών στη Βουλή του ΔΗΣΥ, γι αυτό και δε θα μπορούσαν να διαφωνήσουν με το 5%.

Ενδιαφέρουσα ήταν και η απόφαση της Κ.Ο. , κανείς έμμισθος του κόμματος να είναι υποψήφιος βουλευτής, σε αντίθετη περίπτωση να υποβάλει την παραίτηση του. Η απόφαση αυτή, ήδη οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις κάποιους εργαζόμενους στην Πινδάρου.